Michael Kristiansen spillede tilsyneladende en dobbeltrolle under forhandlingerne med SAS.
Michael Kristiansen spillede tilsyneladende en dobbeltrolle under forhandlingerne med SAS. Foto: Søren Bidstrup

TV2-vært og kommentator Michel Kristiansen var spindoktor for SAS under flyselskabets dramatiske spareforhandlinger samtidig med, at han var aktiv på skærmen hos TV2. Seerne blev dog ikke informeret om Kristiansens dobbeltrolle, og det kritiserer ekspert.

Den ene dag sad han og analyserede regeringens politik, mens han den næste rådgav en af statens største virksomheder om økonomi - en sag, hvor også finansminister Bjarne Corydon deltog.

Den kendte TV2-vært og politisk kommentator Michael Kristiansen beskyldes nu for at have haft en dobbeltrolle under forrige uges dramatiske forhandlinger hos SAS. Ifølge Ekstra Bladet var Michael Kristiansen nemlig hyret til at være spindoktor for den kommunikationsplan, som skulle bringe SAS igennem den store spareplan, mens han samtidig passede sit job for TV2.

Og det vækker kritik. For TV2s seere var ikke klar over Kristiansen dobbeltrolle, og det burde de være blevet gjort opmærksom på, siger medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet til Ekstra Bladet.

Hos TV2 ser man ikke noget problem i, at Michael Kristiansen både var spindoktor i erhvervslivet, samtidig med, at han var politiks kommentator og vært hos tv-stationen - så længe han ikke rådgav politikere eller partier.

Ifølge Mikkel Hertz drøftede man dog Michael Kristiansens dobbeltrolle på TV2, hvilket førte til, at man valgte ikke at bruge ham i forbindelse med SAS-sagen, da man vurderede, at han ville være inhabil.

I ugen, hvor Helle Thorning-Schmidt kvitterede for SAS-spareplanen, blev Michael Kristiansen således erstattet på skærmen af TV2s politiske kommentator Henrik Qvortrup - seerne fik dog ikke at vide, hvorfor Kristiansen var væk.

Michael Kristiansen erkender overfor Ekstra Bladet, at han var hyret af SASs ledelse, men han vil ikke oplyse mere om sit arbejde for SAS.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.