»Jeg synes faktisk, at det er ulækkert.«

Niels Peder Ravn, der sidder i Borgerrepræsentationen for Konservative i København, lægger ikke fingrene imellem, når han skal fortælle, hvad han synes om kønsopdelt svømmeundervisning.

Han stiller næste uge et forslag i Borgerrepræsentationen med det formål at få Kultur- og Fritidsforvaltningen til at undersøge, hvordan man kan forbyde kønsopdelt svømmeundervisning i de kommunale svømmehaller i København.

Kønsopdelt svømmeundervisning betegner en ordning, hvor der tilbydes svømning til personer af samme køn, og hvor det modsatte køn ikke må deltage eller overvære aktiviteten.

Typisk er der tale om svømmehold for muslimske piger og kvinder, hvor drenge og mænd af religiøse årsager ikke må overvære eller deltage i svømmeundervisningen.

Ønsket om at forbyde kønsopdelt svømning møder opbakning fra Venstre og Dansk Folkeparti. Liberal Alliance har desuden fremsat et forslag, der minder om Konservatives.

Forslaget kommer i kølvandet på en opfordring fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S). Han opfordrede for nylig landets kommuner til at tage »alle redskaber i brug« for at stoppe kønsopdelt svømning, som han betegner som »udansk«.

Niels Peder Ravn tilslutter sig i høj grad Dybvads kritik af praksissen.

»Jeg synes faktisk, at det er ulækkert. Grundtanken om, at det skulle være seksuelt, at små piger lærer at svømme, og at ingen mænd og drenge derfor må se på dem, er næsten ikke til at rumme,« siger Niels Peder Ravn.

Niels Peder Ravn
Niels Peder Ravn Foto: Københavns Kommune
Vis mere

Han tilføjer, at man gør integrationen en bjørnetjeneste ved, at man med kønsopdelt svømning fastholder islamiske adfærdsmønstre. Derudover er det også problematisk, at de kønsopdelte svømmehold tager den knappe plads i kommunale svømmehaller fra andre, mener han.

Hvad er problemet i, at et religiøst mindretal som det muslimske kan modtage svømmeundervisning i Københavns svømmehaller på en måde, som er i overensstemmelse med deres tro?

»Man skal huske, at det her jo netop er kommunale svømmehaller. Det vil sige, at de er skattefinansierede. Jeg mener ikke, at vi i et kristen og i øvrigt sekulariseret samfund skal understøtte islamisk adfærd. Det er ikke en kommunal opgave. Tværtimod bør vi trække i den modsatte retning. Her bør København som landets største kommune være progressiv og dermed undsige religiøs adfærd i kommunale svømmehaller,« siger Niels Peder Ravn.

Det kan godt være, at Niels Peder Ravn har opbakning fra sine borgerlige kolleger på rådhuset i København. Men byens kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) har i B.T.s politiske podcast ‘Borgerlig Tabloid’ afvist at forbyde kønsopdelt svømning.

Hør Mia Nyegaard forklare, hvorfor hun ikke vil forbyde praksissen, i podcasten herunder.