Mens regeringstoppen glæder sig over Karen Jespersens entré i partiet, udtrykker stærke kræfter i Venstre stor skepsis over for hendes holdninger til islam.

Den tidligere Venstreformand Uffe Ellemann-Jensen, der bliver udråbt som "naivist" i Karen Jespersen og Ralf Pittelkows nye bog "Islamister og Naivister" angriber direkte ægteparrets troværdighed.

- De to har bevæget sig holdningsmæssigt i så stor en bue, at jeg simpelthen ikke magter at følge med og ikke magter at tage dem alvorligt.

Så derfor har jeg undladt at gå ind i en polemik om den bog, for jeg synes ikke, den er seriøs, siger Uffe Ellemann-Jensen til Fyens Stiftstidende og peger på parrets rejse fra den yderste venstrefløj, hvor de var hans argeste modstandere under den kolde krig til i dag, hvor de er gået til kamp mod islamismen.

- Konvertitter er tit dem, der indtager de ekstreme synspunkter, så konvertitter er jeg altid meget skeptisk over for, siger Uffe Ellemann-Jensen og uddyber, at det farligste der kan ske i indvandrerdebatten er, hvis man dæmoniserer mindretallene.

Folketingsmedlem og tidligere minister Britta Schall-Holberg er enig.- Jeg håber utroligt meget, at Karen Jespersen har andet på paletten end frygten for islamister, for ellers bliver det svært for Venstre.

For selv om de udlændingestramninger, vi har foretaget, var nødvendige, tror jeg, at der langt ind i Venstres rækker allerede er folk, der synes, at vi er gået for hårdt til værks, og at det er båret af et lidt for firkantet synspunkt, siger Britta Schall-Holberg til Fyens Stiftstidende.

En række Venstrefolk bød dog Karen Jespersen velkommen med kommentarer om, at man altid kan blive klogere. Om Karens Jespersens vandring fra revolutionær VS'er til liberal Venstremand siger Erling Bonnesen.

- Lige da jeg hørte, synes jeg det var lidt spøjst. Men hun har undergået en god udvikling siden sin rødstrømpetid. I dag er hun realistisk med et godt socialt engagement, siger Erling Bonnesen.

Også folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholdt fra Odense byder Karen Jespersen velkommen.

- Hun har sine meningers mod og er et talerør for de svageste i samfundet, siger han og ønsker ikke at kommentere kritikken fra den tidligere Venstreformand.

Selv afviste Karen Jespersen på sit pressemøde, at skiftet har været så stort.- For mig har der altid været en klar rød tråd, som har handlet om at kæmpe for de frihedsrettigheder, vores samfund bygger på, sagde den ny Venstrekvinde.