Bestyrelsesformand for skolen, hvor ministerens mand er ansat, vil undersøge sagen, inden han vil kommentere ansættelsen.

Kulturminister Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, blev 1. maj ansat som sekretær på artist- og produktionsskolen AFUK. Samtidig kæmpede AFUK for at opnå statstilskud indenfor ministerens område.

Stillingen blev ikke slået offentlig op, men ministerens mand var den bedst kvalificerede, forklarer forstanderen på skolen overfor BT.

Dagen efter ansættelsen af Jens Pedersen, anmodede AFUKs forstander om et møde med Uffe Elbæk om millionstøtte til en ny uddannelse.

Oplysningen om den favorable ansættelse kommer dagen efter, at BT kunne fortælle, hvordan kulturministeren flere gange har støttet skolen ved at henlægge officielle møder og repræsentation på skolen for i alt 180.000 skattekroner.

Heraf blev de 100.000 kroner brugt, efter at Jens Pedersen blev ansat. AFUK, der står for Akademiet for Utæmmet Kreativiet, er en skole, hvor Uffe Elbæk selv har siddet i bestyrelsen. Elbæk er tidligere blevet kritiseret, da han sikrede skolen seks millioner kroner i statsstøtte over finansloven.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Uffe Elbæk til forløbet, men han har ingen kommentarer, fortæller hans særlige rådgiver.

- Vi henviser til AFUK for ansættelsesforhold omkring Jens, skriver ministerens særlige rådgiver i en mail til BT.

AFUKS bestyrelsesformand, advokat Knud Foldschack, må først undersøge sagen, inden han kan hjælpe til med opklaringen.

- Jeg var ikke vidende om, at ministerens kæreste var blevet ansat, før jeg fik det at vide i en samtale med forstander Annesophie Bergmann Steen for en måneds tid siden, siger Knud Foldschack.

Men han forklarer, at der ikke har været offentlig stillingsopslag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.