Uffe Elbæk mener slet ikke, at hans mand arbejder på den uddannelse, der får seks millioner kroner. 
Uffe Elbæk mener slet ikke, at hans mand arbejder på den uddannelse, der får seks millioner kroner.  Foto: Torkil Adsersen

Kulturminister Uffe Elbæk (R) svarer nu igen på Venstres kritik af, at han skulle have givet penge til en ny cirkusuddannelse under Akademiet for Utæmmet Kreativitet (Afuk), hvor hans mand arbejder.

- Jeg synes, det er helt useriøst. For det første er det ikke min idé, at der skal være en ny-cirkusuddannelse i Danmark. Det er en gammel idé, man har arbejdet på mange år, inden jeg blev kulturminister, siger Uffe Elbæk til BT.

Det er Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen, der i dag i Politiken sætter spørgsmålstegn ved kulturministerens habilitet. Og det finder Uffe Elbæk ganske mærkværdigt.

- Jeg må sige, at det er paradoksalt, at jeg bliver skudt i skoen af en Venstre-kulturordfører på Christiansborg i forhold til en ide, som hans partikollega Pia Allerslev har stået op for i mange mange år.

- Det er Venstres kulturborgmester i København, Pia Allerslev, der virkelig har arbejdet på, at der kom en videregående uddannelse inden for det her område. Kommunen går så ind og støtter deres del af uddannelsen i budgetforliget, og så opstår der den mulighed under finanslovsforhandlingerne, at staten også kan gå ind og støtte. Og det har jeg selvfølgelig bakket op, fordi jeg synes, det er en rigtig god ide, siger Uffe Elbæk.

Du overtager vel rigtig mange ideer, og jeg går også ud fra, at du ikke har penge til alle de gamle ideer, der ligger på dit skrivebord. Så i sidste ende tager du vel også stilling?

- I det her tilfælde handler det om, at man de sidste tyve år har arbejdet på at udvikle det her kunstneriske område. Da jeg blev kulturminister lå der allerede en uddannelsesplan fra Per Stig Møller (daværende konservativ kulturminister red.).

Uffe Elbæk mener desuden, at det er forkert, at hans mand skulle være involveret i den nye uddannelse.  

- Regeringen giver jo ikke penge til Afuk. Det, vi har aftalt er, at give penge til en hel ny institution, hvor der ikke er nogen, der er ansat i dag - og som ikke har noget med den øvrige drift på Afuk. 

- Min kæreste er sekretær på en produktionsskole, der ligger under samme tag. Undskyld mig. Det her er fuldstændig fordrejet, lyder det fra kulturministeren. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.