Kulturminister Uffe Elbæk er under mistanke for nepotisme.
Kulturminister Uffe Elbæk er under mistanke for nepotisme. Foto: Torkil Adsersen

Kulturministeren fortryder, at han gennemførte arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), efter hans mand var blevet ansat på uddannelsesstedet.

Det var mangel på politisk dømmekraft fra kulturminister Uffe Elbæks (R) side, at han afholdt arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) på Vesterbro i København, efter uddannelsesstedet havde ansat hans mand.

Det indrømmer kulturministeren i et interview med TV2 News.

- Der er meget, jeg gerne ville have gjort anderledes, siger Uffe Elbæk og fortsætter:

- Jeg skulle have stoppet arrangementerne, da min mand blev ansat i maj måned. Og jeg er ked af det på AFUKs vegne og på min mands vegne.

Ministeren erkender, at det ser uheldigt ud, at han har brugt 180.000 kroner af ministeriets penge på fem arrangementer på uddannelsesstedet, hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand blev ansat som skolesekretær i maj 2012.

Men han understreger, at alle arrangementer har været fagligt begrundet. Derfor vil Uffe Elbæk heller ikke selv vurdere, hvorvidt sagen skal få konsekvenser for ham som minister.

- Det skal jeg ikke afgøre, siger kulturministeren.

Enhedslisten har krævet en redegørelse fra Uffe Elbæk, mens Venstre har bedt ministeren om selv at tage initiativ til en uvildig undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Det første ser Uffe Elbæk frem til at levere.

- Jeg glæder mig til at tage en ordentlig samtale med mine kollegaer i kulturministeriet, og jeg ser frem til at give den redegørelse. Kulturministeriet er klar til at komme med de informationer, der er brug for, siger Uffe Elbæk til TV2 News.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.