Jeg har her til eftermiddag haft et møde med mine borgerlige kolleger, og jeg har meddelt dem, at dette her naturligvis afføder, at jeg i min igangværende sygeorlov tænker mig grundigt om i forhold til fremtiden, udtaler Thomas Banke i en meddelelse.
Jeg har her til eftermiddag haft et møde med mine borgerlige kolleger, og jeg har meddelt dem, at dette her naturligvis afføder, at jeg i min igangværende sygeorlov tænker mig grundigt om i forhold til fremtiden, udtaler Thomas Banke i en meddelelse. Foto: Søren Bidstrup

Borgmester Thomas Banke (V) skal tænke sig godt og grundigt om under sin igangværende sygeorlov. Det fastslår Thomas Banke selv, efter at økonomiudvalget i Fredericia Kommune har udtrykt mistillid til ham på grund af hans embedsførelse.

Selv borgmesterens eget parti, Venstre, har ikke længere tillid til ham. Gruppeformand for Venstre i Fredericia, Peder Hvejsel, bekræfter overfor TV Syd, at en enig gruppe ikke længere støtter op om borgmesteren og opfordrer ham til at gå af.

Thomas Banke vil dog ikke umiddelbart trække sig fra posten og er i stedet gået i tænkeboks.

- Jeg har her til eftermiddag haft et møde med mine borgerlige kolleger, og jeg har meddelt dem, at dette her naturligvis afføder, at jeg i min igangværende sygeorlov tænker mig grundigt om i forhold til fremtiden, udtaler Thomas Banke i en meddelelse.

Mandag er der indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde i Fredericia, hvor eneste punkt på dagsordenen er tilliden til Thomas Banke. Borgmesteren forventer selv, at der også her vil blive udtrykt mistillid til ham.

Den 31-årige borgmester valgte fredag at gå på orlov på grund af den senere tids beskyldninger om morfin- og embedsmisbrug. Socialdemokraterne og SF har modtaget aktindsigt i borgmesterens kørselsregnskaber og hans brug af kommunalt kontokort, og de to partier konstaterer, at der har været et stort rod og mange private træk på kontokortet.

Thomas Banke beklager det, som han selv kalder »fejl«.

- Jeg angrer mine fejldispositioner enormt meget, men hver en krone er løbende blevet tilbagebetalt til Fredericia Kommune. Jeg er hele vejen igennem blevet oplyst om, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, lyder det fra borgmesteren, som opfordrer forvaltningen i kommunen til »at få undersøgt disse forhold helt til bunds«.

Han fastslår, at han fortsætter sin sygeorlov, som er på ubestemt tid.

- Når jeg er tilbage vil jeg besvare alle relevante spørgsmål, der rejser sig, og jeg vil ligeledes kunne kaste et klart lys over de spekulationer og spørgsmål der måtte være. Af hensyn til kommunen og mine medborgere vil jeg hurtigst muligt komme med en afklaring, forklarer Thomas Banke.

Ifølge TV2 har borgmesteren blandt andet brugt kommunens kreditkort til benzin, togbilletter, vin, restauranter og indkøb på nettet. Borgmesteren har ikke afleveret bilag for indkøbene, og i august i år sagde kommunen stop.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.