Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I dag skulle Københavns Borgerrepræsentation have stemt om at tillade opførelsen af to moskeer i København. Men nu er den endelige beslutning om den shiamuslimske moské på Vibevej i Nordvest blevet udsat.

De Konservative repræsentanter i Borgerrepræsentationen kræver nemlig, at der tinglyses en såkaldt servitut på grunden. Det betyder, at moskeen ikke må kalde til bøn fra minareterne.
 
Borgerrepræsentationen vil stadig træffe en afgørelse i forbindelse med en sunnimuslimsk moské på Faste Batteri ved Islands Brygge på Amager.

- Det lykkedes at få udsat sagen om Vibevej, fordi vi skal have tinglyst kontrakten derude, og det betyder, at der i hvert fald går tre uger endnu, før moskeen kan blive endelig godkendt, siger Rasmus Jarlov, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Konservative.

Meget tyder på, at Borgerrepræsentationen ville have stemt de nye lokalplaner igennem. I tidligere behandlinger i udvalgene har der været flertal for de to moskeer. Men nu må moskeen på Vibevej altså vente lidt endnu.

Men står det til Rasmus Jarlov, bliver netop den moske aldrig opført.

- Den moské som Københavns Kommune er i gang med at godkende ude i Nordvestkvarteret,  er direkte finansierert af det iranske præstestyre, som har dem på deres finanslov. Jeg synes ikke, vi skal støtte en underafdeling af et menneskefjensk diktatur, som bryder stort set samtlige menneskerettigheder, siger han.

Imam Ali-moskeen, som den nuværende - og måske kommende moské - på Vibevej hedder, er drevet af Ahlul-Bayt-fonden, som bliver finansieret af det iranske præstestyre.

Rasmus Jarlov understreger, at det ikke handler om at være imod islam, men derimod være imod "et facistisk styre, som bryder stort set alle menneskerettighederne."

Også Hussein Ferdowsipour, der er bestyrelsesmedlem i Frit Iran, er glad for, at beslutningen er blevet udskudt.

- Så håber jeg, at politikerne tænker tingene igennem en gang til.

Det lykkedes torsdag ikke B.T atfå en kommentar fra Københavns beskæftigelses- og Integrations Borgmester Anna Mee Allerslev.

Andre læser også