Lyt til artiklen

Statsministeren virker udbrændt efter ni måneder, siger kilder i Venstre

Efter hård kritik og en aflysning af et vigtigt møde med udenlandske ambassadører har statsministeren pakket badebuksene og er stukket af.

Sydpå. På ferie.

Her til eftermiddag flyver Lars Løkke Rasmussen med familien til Tenerife.

Det sker på et tidspunkt, hvor statsministeren er udsat for voldsom kritik både hjemme og ude. Og kilder i hans eget parti siger, at han virker udbrændt og trænger til at få genopladet batterierne.

Kilderne vurderer, at han ikke er kommet sig ordentligt ovenpå det kuldsejlede klimatopmøde COP15.

Siden har et af lavpunkterne for Lars Løkke været et maraton-samråd, hvor Løkke i fire stive timer blev grillet  i  sagen om overbetaling af privathospitaler i København. Rigsrevisionen har konkluderet, at Sundhedsministeriet - mens Lars Løkke var sundhedsminister - har udbetalt unødvendigt høje takster til privathospitalerne.

Samtidig er forsvarsminister Søren Gade under voldsomt pres, fordi hans pressechef beskyldes for at lække fortrolige oplysninger til pressen.

Et andet lavpunkt var aflysningen af et møde med 80 ambassadører, der gerne ville evaluere COP15-mødet. Her meldte Løkke afbud med få timers varsel af private grunde. Nogle medier mente, at afbuddet skyldtes Løkkes datter, der havde forstuvet foden. Det synes dog ikke at være tilfældet, men statsministerens pressechef Søs Serup vil ikke fortælle, hvad aflysningen så skyldtes bortset fra, at det er af private grunde.

Hun er heller ikke særlig meddelsom omkring ferien og nøjedes i første omgang med at oplyse, at statsministeren var på rejse. Da bt.dk ad andre kanaler får at vide, at det drejer sig om en privat ferie, siger hun:

- Den ferie har været planlagt længe, og mere er der ikke at sige om det. Han er bestemt ikke slidt, siger Søs Serup.

Løkke-familien vender hjem til Græsted søndag.