Tyskland har selv et fysisk grænsekontrolanlæg i Saarbrücken ved grænsen til Frankrig.
Det kan enhver se ved selvsyn, hvis de skal på bilferie og slår vejen forbi på turen ind i Nordfrankrig ved Metz og videre sydpå.Når man på ruten A6 nærmer sig den tysk-franske grænse, er der hastighedsnedsættelse til 40 km i timen, og store skilte på stedet viser, at der ligger en politistation 400 meter forude.
Bilisterne ledes via skiltningen ind i en enkelt vejbane.
LÆS OGSÅ:
Påbuddet om at sætte farten ned er én af de konkrete ting tyske politikere og EU-kommissionen har kritiseret Danmark for at ville gøre ved de fire dansk-tyske grænseovergange ved Frøslev, Padborg, Kruså og Sæd.
Skatteminister Peter Christensen (V) undrer sig ikke over, at andre lande også har fysiske anlæg ved deres grænser for at udføre toldkontrol.
LÆS OGSÅ:
- Men det står noget i kontrast til de meldinger, som tyske politikere er kommet med. Det er åbenlyst, at der er gået politik i det, siger Peter Christensen til bt.dk.
Han hæfter sig også ved, at tyskerne er ved at opføre en stor politistation i grænseområdet ved Saarbrücken.
Til det svarer den tyske ambassade i en kommentar til Politiken, at bygningen skal tjene som et fælles kontor for fransk-tyske politienheder.
LÆS OGSÅ:
- Tysk og fransk grænsepoliti samarbejder tæt i kampen mod kriminalitet. Men der er ingen permanent grænsekontrol til Frankrig - eller nogen anden intern EU-grænse - og det kommer der heller ikke, skriver den tyske ambassade til Politiken.
Peter Christensen afviser, at han ifølge Politiken har genåbnet den grænsestrid, som Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen har brugt meget energi på at lukke ned.
- Jeg talte med Politiken i torsdags, altså før Løkke havde sit møde med EU-kommissionen, så det har ikke noget på sig, siger han.