Kirkeminister Manu Sareen (R) brugte for to uger siden den kendte TV2-vært Divya Das i et forsøg på at lukke sagen om manglende donation af bogpenge til et indisk børnehjem

I markedsføringen af ministerens børnebog ’Iqball Farooq og Kronjuvelerne’ fra sommeren 2007 står det tydeligt, at han giver tre kroner per solgt eksemplar til børnehjemmet Child Fund Association.

Men som BT torsdag afslørede, havde ministeren kun givet 2.000 kroner, selvom der er solgt 7.831 eksemplarer.

Han burde altså have doneret i alt 23.551 kroner til de fattige børn.Da BT fredag den 30. marts første gang spurgte Manu Sareen, hvor mange penge han havde givet til børnehjemmet, var svaret følgende:

 - Jeg kan ikke huske, hvor mange penge, de har fået, men de har i hvert fald fået pengene. Det er ikke mig, der kender børnehjemmet, det er Divya Das og hendes far. Jeg har givet hende pengene. Og jeg har snakket med hende i dag for at være helt sikker, for jeg ved jo, du har gravet en del. Så den er helt hjemme, så du kan tage det helt roligt. Jeg har givet pengene til Divya Das, som har givet dem til sin far, og som har været nede og aflevere checken, sagde Manu Sareen og tilføjede:

- Så du kan tage det helt roligt. Du kan kontakte Divya Das og hendes far og tage den derfra.

Den kendte nyhedsvært på TV2 har efterfølgende overfor BT bekræftet, at hun har fået et mindre beløb af Manu Sareen, som hun har givet videre til sin far.

- Jeg mener slet ikke, sagen har noget med mig eller min far at gøre. Jeg har bare fået pengene og givet dem videre. Jeg har intet med det at gøre ellers.

Men Manu Sareen forsøgte at lukke sagen om de lovede bogpenge ved at få os til at ringe til dig og få bekræftet, at du har modtaget alle pengene?

- Det er ikke min sag. Du må snakke med ham om det.Tirsdag aften i denne uge vendte Manu Sareen så tilbage til BT og forklarede, at han nu havde overført 21.000 kr. ekstra til børnehjemmet. 

- I dag kan jeg konstatere, at jeg har begået fejl i sagen. Det beklager jeg, siger ministeren.