Lotte Mejlhede har aldrig i sine mange år som tv-vært oplevet en så hidsig debat mellem to politikere som den der fandt sted på TV2 News mellem Claus Hjort Frederiksen (V) og Ole Sohn (SF).

- Der er ingen tvivl om, at det er den mest heftige debat, jeg nogensinde har skulle styre eller har forsøgt at styre. Der blev virkelig gået til stålet, siger Lotte Mejlhede til bt.dk.

Det var spørgsmålet om, hvordan Danmark skal komme ud af den økonomiske krise, der fik bølgerne til at gå højt. Claus Hjorth Frederiksen mente ikke, at S-SFs plan er tilstrækkelig, og sagde at S-SF ville hæve boligskatterne, hvis de kommer i regering efter næste valg. Det fik Ole Sohn til at flippe fuldstændig ud:

- Det ved du godt er løgn!, råbte han gentagne gange til Claus Hjorth Frederiksen, der fik svært ved at få et ord indført.Debatten var så ophedet, at Claus Hjorth Frederiksen på et tidspunkt smadrede et glas, så vandet flød ud over bordet i tv-studiet.

- Han smadrede det ikke i vrede. Jeg tror bare, han kom til at sætte glasset lidt for hårdt ned på bordet, så det gik i stykker, forklarer Lotte Mejlhede.

Selvom de to toppolitikere lignede nogen der er ved at komme op at slås på et værtshus, var stemningen i studiet god efter debatten.

- Stemningen er hidsig i studiet, mens debatten foregår, men bagefter gav de hinanden hånden, alle smiler, man går hver til sit og livet går videre, fortæller Lotte Mejlhede.

SE KLIP FRA TV-DUELLEN HER
*
*