TV 2 nyhederne var godt klar over, at cases de brugte i nyhedsindslag om arbejdsgivere, der ikke kan besætte ledige stillinger trods ledighed, var medlemmer af Venstre, Liberal Alliance og konservative.

Det oplyste TV 2 ikke om i indslagene, men selvom de kendte til deres politiske tilhørsforhold, mener kanalen ikke, det har nogen betydning for seerne at vide.

- Det har ingen relevans. De mennesker, vi taler med, taler på egne vegne. De fortæller om et problem, som er veldokumenteret af Arbejdsmarkedsstyrelsen, og det problem eksisterer lige gyldigt, hvilken politisk observans arbejdsgiverne har, siger nyhedschef på TV 2 Jacob Nybroe.

TV 2 Nyhederne har tre aftener i træk bragt top-historier, hvor arbejdsgivere i indslag har fortalt, hvordan de ikke kan besætte ledige stillinger, selvom der er ledighed i Danmark. 

Og det har tidligere SF-formand Mattias Tesfaye kritiseret i skarpe vendinger, fordi han mener, at TV 2 skylder at oplyse seerne om, at blandt andet Jan Holdt Matthiesen, som ejer en systue i Vejle og var med i et af indslagene, for nyligt gået af som formand for de konservative i Vejle.

Tesfaye tager til genmæle på Facebook


TV Avisen har tidligere været skydeskive for kritik, fordi de bragte flere indslag, hvor cases var medlemmer af partier uden at oplyse om det. I et indslag om fædre og barsel optrådte en case, der var medlem af Enhedslisten, uden at kanalen gjorde seerne opmærksomme på det.

Men Jacob Nybroe mener ikke, at det er et problem.

- Hvis arbejdsgiverne alene stod som holdningsmennesker og talte for en sag, skulle det selvfølgelig fremgå, men her står de som erfaringsmennesker i en situation, hvor vi har 160.000 ledige, og så er der 10.000 stillinger, der ikke kan besættes. Og det problem har vi undersøgt, om det har ret i - det er veldokumenteret.

Men kan de ikke have en politisk dagsorden med at fremstille de ledige på en bestemt måde, som seerne skal være klar over, ud over at de er arbejdsgivere?

- Det er ikke nødvendigt med en varedeklaration i denne her sammenhæng. Folk udtaler sig på egen vegne. I aften forsøger vi at tale med en arbejdsløs om problemet, og her oplyser vi heller ikke, hvad vedkommende stemmer på, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.