Når den licensfinansierede tv-station TV 2 Lorry holder paneldebatter forud for kommunalvalget i 34 kommuner, bliver det kun med et udvalg af politiske partier.

Det er faldet Nye Borgerlige i Glostrup for brystet.

Spidskandidat Jenny Stockfleth Simelev ville gerne have været med i debatten – men det bliver der ikke tale om. TV 2 Lorry har nemlig kun inviteret Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Alle fem er partier, der allerede sidder i kommunalbestyrelsen.

»Det er de samme garvede politikere, der er med. Det synes vi er forkert og diskriminerende. Som nyt parti vil vi også høres,« siger Jenny Stockfleth Simelev.

Ifølge spidskandidaten blev partiet først kontaktet - men fik siden en henvendelse om, at der ikke var plads til flere end fem partier.

»Vi er skuffede over, at de kommer med sådan en dødssyg undskyldning,« siger Jenny Stockfleth Simelev.

Af TV 2 Lorrys hjemmeside fremgår det, at det er 'spidskandidater fra udvalgte partier', der deltager.

Stationens nyhedschef Ninna Kokholm forklarer over for BT, at det er helt bevidst.

»Vi har prioriteret at få så mange partier som muligt med i debatterne, og vi har faktisk seks partier med i debatten i Glostrup. Det er to mere end ved sidste valg,« siger hun.

Med 11 partier og lister opstillet i Glostrup alene - og 27 af slagsen i København - ville det blive nogle meget lange debatter, hvis alle skulle med.

»Jeg tror ikke, seerne ville få meget ud af en sådan debat. Vi har valgt de deltagende partier og borgere ud fra journalistiske kriterier for at skabe den bedste debat,« siger Ninna Kokholm.

Nye Borgerlige er ikke det eneste parti, der ikke er inviteret til debatten, der foregår den 7. november i Glostrup Shoppingcenter. Radikale Venstre er heller ikke med, men det er slet ikke noget, der holder formand Jørgen Boelskov søvnløs om natten.

»De sendte et venligt brev om, at de ikke havde plads. Det er jeg hverken sur eller fornærmet over. Det var noget andet, om det var DR, der havde spurgt. Men at Nye Borgerlige er sure trøster mig meget. Så ser verden ud, som vi kender den,« siger han og tilføjer, at den radikale spidskandidat Martin Jensen ville have haft problemer med at deltage den dag.