Den konservative politiker Naser Khader får alvorlige trusler fra herboende syrere på sin Facebook-profil.

Naser Khader har i mange år været vant til trusler, og han er under politibeskyttelse. Men han opfatter disse trusler som værre end normalt, og han har orienteret PET om dem.

Det er herboende syrere, der støtter præsident al-Asad, som har set sig vrede på Naser Khader, der også er fra Syrien. Truslerne er ikke direkte, men hvis man forstår den arabiske måde at udtrykke sig på, er det alligevel direkte trusler, oplyser forskellige personer med kendskab til arabisk.

LÆS OGSÅ: 

- Ved Gud. Den der siger noget ondt om vores præsident, skærer vi i stykker, lyder en af truslerne, og det er ikke nødvendigvis bare snak, men kan godt være en konkret trussel.

- Ved Gud, den der siger noget ondt om Bashar al-Asad, træder vi vedkommende ihjel med vores sko, lyder en anden trussel.

En anden opdatering lyder: 'På vores pistoler står Bashar al-Asad. På vores maskinpistoler står Bashar al-Asad. På vores skjorter står Bashar al-Asad. På vores pande står Bashar al-Asad.'

LÆS OGSÅ:

Endelig er der en syrer, der forbinder Naser Khader med Muhammed-tegningerne, da han vil forklare andre - formentlig i udlandet - hvem Naser er, og hvad han står for. Netop sammenkædningen med Muhammed-tegningerne kan som bekendt skabe voldsomt raseri i udlandet.

- Muslimerne i Danmark er meget vrede på ham. Han forsvarede og støttede Mohammed-tegninger. Han siger at han først er demokrat så muslim. Han bekæmper islam og har erklæret krig mod islamisk Sharia, skriver brugeren.

- Jeg kom for nylig i en diskussion med nogle syrere til et offentligt møde. De sagde, jeg ikke skulle fornærme al-Asad. Jeg sagde, at hvis de var så glade for ham, kunne de bare tage hjem. Siden har jeg fået truslerne på Facebook plus nogle ubehagelige opringninger, siger Naser Khader.

LÆS OGSÅ:

Samtidig er Naser Khader stadig stærkt påvirket af, at flere medlemmer af hans familier i Syrien har været forsvundet i mange dage.

- Jeg har intet hørt fra mine to fætre i to uger, og i dag var der igen demonstrationer i den landsby, jeg kommer fra, Barzeh. Det er svært at få noget at vide om, hvad der sker, siger Naser Khader.