Formand for KL og borgmester i Horsens, socialdemokraten Jan Trøjborg, døde under et motionscykelløb i forbindelse med Giro d'Italia søndag. Han blev 56 år. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Formand for KL og borgmester i Horsens, socialdemokraten Jan Trøjborg, døde under et motionscykelløb i forbindelse med Giro d'Italia søndag. Han blev 56 år. Foto: Keld Navntoft/Scanpix Foto: Keld Navntoft

Blot to dage før sin pludselige død under et cykelløb stod den stolte far ved sin datters side, da hun i fredags blev konfirmeret. Klædt i hvid kjole og med blomster i håret.

Jan Trøjborg (S), der var borgmester i Horsens og formand for Kommunernes Landsforening, stod ikke til at redde, da han i søndag fik et hjertetilfælde under en 60 km cykeltur i anledning af, at Giro d'Italia i morgen, mandag, lægger vejen forbi Horsens.

Kommuneaftale for 2011

Cykelentusiasten, der bl.a. tidligere har cyklet 1208 km fra Horsens til Paris, havde selv kæmpet for at få begivenheden til sin elskede by. En by, som han var født i, senere stiftede familie i og har kæmpet for i årtiers politisk virke. Senest som borgmester siden 2005.

Dagen efter, at Jan Trøjborg fejrede sin datter, måtte han skifte til sort, da et nært familiemedlem blev begravet, erfarer bt.dk.

Jan Trøjborg beskrives af alle, der var tæt på ham, som en mand, der passede på sig selv og trods et magtfuldt og krævende hverv formåede at leve en sund livsstil med masser af motion.

Derfor er hans pludselige død også kommet som et ubegribeligt chok for hans nærmeste.

- Jeg har svært ved at sætte ord på det lige nu, for jeg er meget berørt. Vi fik så kort tid sammen. Men den tid, vi fik, var fantastisk. Han var et fantastisk varmt og kærligt menneske. Det er stadigvæk meget nyt for mig. Jeg har mistet min elskede meget pludseligt, siger Jan Trøjborgs kæreste gennem de seneste to år, Lone Blume, til ekstrabladet.dk.


Denmark - Jan Trojborg, mayor of Horsens and Giro d'Italia host,


Fire børn mistede i dag deres far, da Jan Trøjborg faldt af cyklen med et hjertetilfælde. To voksne sønner fra hans første ægteskab, og to døtre fra det 12 år lange ægteskab med Janne Trøjborg.

Børnene betød alt for Trøjborg, fortæller den nære ven og partifælle gennem 30 år - Københavns overborgmester Frank Jensen.

- På en dag, hvor vi får den her fuldstændig smertelige meddelelse, tænker jeg på Jans børn, som jeg jo kender. Vi har mistet en nær ven og en stor politiker, men de har mistet en far, siger en stærkt berørt Frank Jensen til bt.dk. 

- Han svigtede aldrig de aftaler, som han lavede med børnene uanset hvad. Og han talte hele tiden om dem. Det er vigtigt for mig at fortælle dem, hvor stolt deres far var af dem og det, de var. De betød alt for ham.


-
 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.