Det tidligere folketingsmedlem Jens Rohde har meldt sig ind i Venstre på ny, efter at han for otte år siden meldte sig ud af partiet.

Det fortæller han til Viborg Folkeblad.

Jens Rohde, der tidligere har hoppet fra parti til parti, fortæller til mediet, at han meldte sig ind i Venstre på Anders Foghs 70-års fødselsdag i januar.

Men der er altså  kun tale om et medlemskab, fortæller Jens Rohde, hvis kone, Kathrine Fusager-Rohde, sidder i Viborg Byråd for Venstre.

»Aldrig nogensinde. Det kan jeg sige 100 procent sikkert. Det er helt udelukket – som i helt udelukket. Jeg kommer aldrig nogensinde til at stille op til Folketinget eller til et byrådsvalg.«

Jens Rohde meldte sig i 2015 ud af Venstre i protest over deres kritiske tilgang på asylområdet.

Dengang udtalte Jens Rohde, at han tidligere havde advaret partiet om, at de var ved, at ligne Dansk Folkeparti for meget, og da der kom flere stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, blev det for meget for Jens Rohde, der efterfølgende meldte sig ud af partiet.

Turen gik derefter forbi Radikale Venstre, som han i fem år repræsenterede i Folketinget. Også her meldte Jens Rohde sig ud, fordi han var uenig i partiets kurs, som han kaldte for aktivistisk.

Jens Rohdes sidste partihop som folketingsmedlem gik til Kristendemokraterne, som han stoppede med at repræsentere i august 2022. Selvom der var flere markante sammenstød mellem ham og partiet, når det kom til spørgsmålet om abort, så udtalte Jens Rohde dengang, at det foregik som aftalt.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Jens Rohde.