Henrik Dam Kristensen (S) har fået et klip i kørekortet.

Få dage efter, at han blev udnævnt til transportminister i oktober blev han taget i en fartkontrol på vej til en fodboldkamp i Vejle. Straffen var en bøde på 1.500 kr. for at køre godt ti kilometer for stærkt på en vej, hvor fartgrænsen var sat ned på grund af vejarbejde. Ifølge ham selv satte han farten op, for at komme forbi en bil, der kørte langsomt. De holdt ind til siden, så han kunne komme forbi, forklarer Henrik Dam Kristensen.

- Jeg har faktisk fået en fartbøde ved en omkørsel, som jeg ikke havde opdaget for tre måneder siden. Men ligesom alle andre, kan jeg også komme til det, siger Henrik Dam Kristensen i forbindelse med et stort interview til B.T. lørdag.

Ikke den første bøde

Han erkender, at den nye fartbøde ikke er hans første.

LÆS OGSÅ:

- Jeg har kørt rigtig mange kilometer i mit liv og jeg har fået fart- og parkeringsbøder. Jeg ved ikke om jeg har fået tre eller fem fartbøder. Jeg skal passe meget på ikke at sige noget forkert, men det er hverken 50 eller 100 bøder og i alle fald under 10, siger Henrik Dam Kristensen, der også var minister i syv år under Poul Nyrup Rasmussen i 1990'erne.

I interviewet siger Henrik Dam Kristensen at vi skal passe på hinanden på vejene, så vi kan nedbringe antallet af trafikofre.

Pas på hinanden

- Vi skal fastholde diskussionen med danskerne om, at man skal passe på hinanden. Og man passer ikke på hinanden, når man laver en hasarderet overhaling. Så er man i bad standing, siger Henrik Dam Kristensen.

VED DU NOGET, SÅ TIP B.T. PÅ 1929@BT.DK ELLER HER.

Da tidligere trafikminister Jacob Buksti (S) i 2003 blev taget for at køre 173 km/t på en motorvej trak han sig som næstformand for færdselssikkerhedskommissionen. Da Venstres formand for samme kommission, Karsten Nonbo, i 2008 fik en bøde for at køre 18 kilometer for stærkt valgte han at blive efter samråd med partiets ledelse.