Støjen fra motorvejen er simpelthen blevet for meget for beboerne i den sydlige del af Odense. Det var ganske tydeligt i sidste uge, da over 500 personer mødte op til et borgermøde om netop støjen fra motorvejen.

Og efter borgermødet har de kun fået mere blod på tanden. På tirsdag drager en bus fuld af støjtrætte odenseanere derfor ind til København til foretræde for transportudvalget.

»Vi glæder os helt vildt til det, og vi håber, at politikerne forstår, at vi ikke giver op,« siger Lene Dybro Bechgren, der bor i Højby og som sammen med sin nabo har oprettet en Facebook-gruppe om utilfredsheden med motorvejsstøjen i området.

Det er særligt beboere i Odense-bydelene Højby, Fraugde, Over-Holluf og Hjallese, der nu er begyndt at råbe op om de gener, støjen fra motorvejen skaber.

»Vi kan ikke slukke for lyden. Den er her hele tiden. Vi har jo aldrig ro. Medmindre vi kører hjemmefra,« forklarer Lene Dybro Bechgren.

Foretrædet for transportudvalget kommer til at foregå klokken 15, og efter mødet har folketingspolitiker Lars Christian Lilleholt (V) tilbudt de fremmødte borgere en rundvisning på Christiansborg og en efterfølgende kop kaffe og et stykke kage.

Og pladserne på bussen er så småt ved at blive fyldt op.

»Der er lidt pladser tilbage, men jeg tror og håber på, at bussen bliver fyldt op i løbet af weekenden,« siger Lene Dybro Bechgren.

Lene og Erland Bechgren er klar til borgermøde i det sydlige Odense torsdag aften. De forventer, at der kommer flere hundrede mennesker.
Lene og Erland Bechgren er klar til borgermøde i det sydlige Odense torsdag aften. De forventer, at der kommer flere hundrede mennesker. Foto: Ann-Sophie Holm
Vis mere

Også byrådspolitikerne fra Odense Christoffer Lilleholt (V) og Kristian Guldfeldt (K) tager med til København for at fremhæve støjproblematikken. Og for støjgruppen i den sydlige Odense er det et tydeligt tegn på, at byrådets politikere tager det alvorligt.

»De virker oprigtigt opsatte på at gøre noget ved problemet. Og vi har også gjort det klart overfor dem, at vi ikke er interesserede i en lappeløsning,« siger Lene Dybro Bechgren.

Udover foretrædet for transportudvalget er støjgruppen også blevet inviteret til et rundbordsmøde med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel. Det kommer til at foregå en uge efter foretrædet den 28. september.