To af de vigtigste vidner i Skattesagskommissionen skændes nu helt åbent om, hvor homorygterne om statsminister Helle Thjorning-Schmidts mand Stephen Kinnock kom fra.
To af de vigtigste vidner i Skattesagskommissionen skændes nu helt åbent om, hvor homorygterne om statsminister Helle Thjorning-Schmidts mand Stephen Kinnock kom fra. Foto: Uffe Weng
To af de vigtigste vidner i Skattesagskommissionen skændes nu helt åbent om, hvor homorygterne om statsminister Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock kom fra.

Det var ellers meget interessante forklaringer, der kom fra direktør for Skat København Erling Andersen i Skattesags-kommissionen torsdag. Han forklarede, at Frode Holm havde sagt, at Stephen Kinnock er biseksuel, og at Helle Thorning ikke ville sidde ved siden af ham og snakke om personlige forhold.

Erling Andersen fortalte om et møde 26. august 2010, hvor Frode Holm afviser, at Thorning og Kinnock vil møde op personligt hos Skat København:

- Frode Holm taler udenom. Jeg er ret insisterende på, at vi skal have afsluttet sagen. Vi er parat til at møde op det sted, som Frode Holm og klienten måtte ønske. Vi ved, at det er et kendispar, som måske ikke vil stå og flagre nede i receptionen. Det er ikke usædvanligt, at vi gør det.

- På et tidspunkt kigger Frode Holm direkte over på mig og spørger: 'Vil du virkelig gerne vide, hvorfor de ikke vil møde op?'

Så vender han sig og siger:

'Kinnock er biseksuel, og hun - underforstået Thorning - vil under ingen omstændigheder sidde ved siden af ham på et møde, mens de gennemgår parrets personlige forhold.

Efter den bemærkning siger Frode Holm, at da han påtog sig sagen, fik han oplysningen af vedkommende, som kontaktede ham.

Frode Holm har overfor BT bekræftet, at det var Helle Thorning selv, der i sin tid tog kontakt til ham.

Men Frode Holm siger nu, at det ikke passer, hvad Erling Andersen forklarede under vidneansvar.

-  Det må stå for Erling Andersens egen regning. Jeg gad nok vide, hvor han har det fra. Jeg er dybt forundret, siger Frode Holm til Jyllands-Posten.

Frode Holm har tidligere forklaret, at han selv fandt på homo-oplysningen.

- Det er hende, der kontakter mig. Men hvis Erling skulle have ret, så skulle det være hende, der har sagt det. Og det kan jeg i hvert fald udelukke 200 pct., for det ved jeg, hun ikke har. Jeg ved ikke, hvem det er, det er i hvert fald ikke en oplysning fra nogen omkring Socialdemokraterne. Det er helt ude i hampen.

- Jeg har stadig den opfattelse, at det var en god forklaring, jeg fandt på, for at få ham til at holde kæft. Jeg har ingen kilde. Folk har sendt mig hvad som helst, udklip fra Facebook og artikler om rygterne fra engelske aviser helt tilbage fra 2007-08. det kan være, jeg har ladet mig inspirere af det, men jeg har ikke fod på, at jeg har hørt det et bestemt sted fra, siger Frode Holm til Jyllands-Posten

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.