Her ses Maja Panduro omgivet af socialdemokraterne Henrik Dam Kristensen, Mogens Lykketoft og Bjarne Corydon under åbningsdebatten i Folketinget torsdag d. 9 oktober 2014. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2014)
Her ses Maja Panduro omgivet af socialdemokraterne Henrik Dam Kristensen, Mogens Lykketoft og Bjarne Corydon under åbningsdebatten i Folketinget torsdag d. 9 oktober 2014. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2014) Foto: Keld Navntoft

Socialdemokraternes miljøordfører Maja Panduro er blevet sygemeldt med depression og angst, og vil dermed tage orlov fra sit arbejde i Folketinget. Det skriver den 33-årige politiker selv på Facebook.

»Nogle meldinger skal man tage en dybere indånding for at skrive end andre. Denne her har været svær.«

Sådan indleder Maja Panduro sin opdatering på Facebook, hvori hun åbent fortæller om årsagen til sin sygemelding, som skyldes en kombination af både angst og depression, som hun alt for længe har ignoreret.

»Jeg er blevet sygemeldt med depression og angst efter igennem alt for lang tid ikke at have lyttet til min krops stress-signaler. Selv ikke da den råbte højest og midt i valgkampen i sommer sendte mig i gulvet på en måde, så jeg troede, det var en hjerneblødning, lyttede jeg,« skriver Maja Panduro i sin opdatering, som kan læses i sin helhed herunder.

Maja Panduro, der er valgt i Østjyllands Storkreds, skriver desuden, at hun er begyndt i behandling for sin sygdom. Den tidligere politiske ordfører skriver ikke noget om, hvor længe hun regner med at være sygemeldt, men at hun heller ikke regner med at være aktiv på Facebook i den næste tid.

Tilbage i november måned sidste år måtte Maja Panduros partifælle og tidligere miljøminister for Socialdemokraterne Kirsten Brosbøl ligeledes tage sygeorlov fra Folketinget på grund af stress.

Kirsten Brosbøl blev i den forbindelse afløst af Malte Larsen som 1.suppleant i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Denne gang ser det ud til at den tidligere økonomiske overvismand Christen Sørensen, der er 2. suppleant i Østjyllands Storkreds, skal afløse Maja Panduro. Dette er dog endnu ikke blevet bekræftet af Socialdemokratiet.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.