- Min pointe er bare, at Enhedslisten er et parti, som befinder sig på den yderste venstrefløj, siger S-top.

Socialdemokraterne kritiserer nu for første gang under valgkampen Enhedslisten. Kritikken kommer på et tidspunkt, hvor Enhedslisten står til en tredobling af mandattallet i meningsmålingerne.

Den liberale netavis 180.grader citerer således Socialdemokraternes næstformand, Nick Hækkerup, for under et vælgermøde hos konsulentvirksomheden Mannov at have advaret mod at stemme på Enhedslisten.

Desuden kritiserer han partiet for at undslippe for at redegøre for sin politik.

- Når der er nogen, der begynder at aflæse dem en politisk holdning, så vil den kurve vende. Tro mig. For her snakker vi om et regulært gammelkommunistisk parti i den egentlige forstand, sagde Socialdemokraternes næstformand angiveligt på mødet.

I dag vil Nick Hækkerup ikke afvise, at ordene faldt på den måde, men understreger, at de i givet fald ikke var ment så hårdt.

- Jeg har sagt det under en debat, og der falder ordene lidt anderledes, end hvis der var tale om en videnskabelig udredning. Min pointe er bare, at Enhedslisten er et parti, som befinder sig på den yderste venstrefløj, siger Nick Hækkerup til Ritzau og tilføjer:

- Men vi håber da stadig at skrabe et flertal sammen med Enhedslisten, SF og De Radikale.

- Jeg synes, at alle burde stemme på Socialdemokraterne. Om det så er en advarsel mod at stemme på andre partier, må man selv vurdere, siger Nick Hækkerup.

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, kalder over for 180.grader Nick Hækkerups udtalelser på vælgermødet for "det skinbarlige vrøvl":

- Jeg vil bare sige, at det er det rene skinbarlige vrøvl. Og påstanden om at ingen skulle have spurgt ind til vores politik, det er også det rene vrøvl.

- Enhver, der har fulgt med i debatten, ved, at det ikke passer. Så det må stå helt for hans egen regning. Han må have haft en dårlig dag, siger Per Clausen.

/ritzau/