SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, langer ud efter formandskandidat Annette Vilhelmsen. Hendes officielle støtter tager nu til genmæle på deres Facebook-profiler.

Mens mange af de næsten 16.000 SFere landet over stadig er splittede mellem de to formandskandidater, Annette Vilhelmsen og Astrid Krag, har de fleste SF-profiler officielt erklæret, hvem de støtter - og hvem de i hvert fald ikke støtter.

Politisk ordfører Jesper Petersen, der holder på Astrid Krag som formand, langer i Jyllands-Posten mandag hårdt ud efter Annette Vilhelmsen, efter det søndag kom frem, at hun stemte nej til regeringens 2020-plan, da SFs landsledelse skulle tage stilling til regeringens samlede økonomiske politik i april.

Og det får Annette Vilhelmsens støtter til at rase på Facebook, hvor de skyder tilbage mod Jesper Petersen, der har kaldt det »helt uholdbart«, at Annette Vilhelmsen stemte, som hun gjorde.

- Jeg kender Annette fra landsledelsen og ved, at hun arbejder for SF i regering og at hun er loyal. Det kan jeg sige uden at lække noget der er hemmeligt. Jeg håber inderligt, at vi ikke kaster for meget tvivl på os selv under en formandsvalgkamp, men at denne uværdige debat stopper, skriver tidligere næstformand for SF Meta Fuglsang på sin Facebook-profil.

SFs gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, lægger ikke fingre imellem i sin Facebook-opdatering:

- Jeg er alvorligt bange for, at Jesper Petersen (og Astrid Krags kampagnefolk) har misforstået opgaven med et formandsvalg. Opgaven er at gennemføre en demokratisk proces, og at få et styrket SF ud af det bagefter. Dagens angreb på Annette Vilhelmsen står i modsætning til de aftaler vi har lavet i folketingsgruppen, og Annette har loyalt bakket op om regeringens økonomiske politik i Folketinget, ligesom det er Annette der har forsvaret skattereformen i folketingssalen. Som jeg også netop har sagt det i et interview til TV2News.

Beskeden i retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardts Facebook-status er kort.

- Når Fair Play ikke slår til......., skriver hun.

Også medlem af SFs hovedbestyrelse Trine Pertou Mach er kort og kontant i sin udmelding:

- Uuuh, hvor bliver jeg da bange, når man råber så hårdt og så højt.....