Sagen om mulig bestikkelse mod Socialdemokraternes formand i Køge, Tommy Kamp, vokser dag for dag.

Ikke alene skal han i årevis have spist og drukket gratis på den lokale Café Vanilla – angiveligt mod at bruge sin politiske position til at skaffe caféen en gunstig udebevilling.

Men som B.T. kunne fortælle i går, har han også taget imod en række gaver – , et hotelophold og  på caféens regning.

Skanderborg Festival

Nu viser det sig, at Tommy Kamps »ordning« med caféen også indebar adgang til caféejer Murat Kitirs bil. En adgang, som han i fjor benyttede under Skanderborg Festival – endda selv om han var frataget kørekortet på grund af spirituskørsel.

Det kan B.T. afsløre efter at have gennemgået dombogen fra en straffesag mod Tommy Kamp fra september 2010.

Uden kørekort

Af dombogen fremgår nemlig ikke bare, at S-formanden fik 20 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste for spirituskørsel med 'en mindsteværdi på 2,08 promille alkohol'.

Dombogen fastslår også, at Tommy Kamp 4. august 2010 kl. 23.55 kørte 'varebil GA 89659 ad Sølystvej i Skanderborg, selv om han ikke havde førerret, idet kørekortet var midlertidigt inddraget af politiet 14. december 2009'.

Varebilen, som Tommy Kamp blev stoppet i den aften – en Peugeot Boxer-kassevogn fra 2004 – ejes af Murat Kitir.

Den selvsamme mand, som i en stribe artikler i B.T. har hævdet, at han i årevis har bestukket Tommy Kamp med mad, drikke og flere dyre gaver.

Over for B.T. bekræfter Murat Kitir, at bilen er hans. Tommy Kamp – med datteren som chauffør – lånte den ofte, også efter at han blev taget for spirituskørsel, bedyrer café-ejeren.

- Det skete jævnligt, at han skulle til Jylland med sin søn og datteren, som kørte, siger Murat Kitir.

Overrasket café-ejer

Derfor bliver han også meget overrasket, da B.T. fortæller ham, at Tommy Kamp var fører af bilen under Skanderborg Festival uden kørekort.

- Jeg havde lånt min kassevogn til Tommys datter, fordi hun skulle til Jylland. Jeg anede ikke, at Tommy havde kørt den. Det er jeg virkelig chokeret over, for jeg ville aldrig lade en person uden kørekort køre min bil, bedyrer han.

Da Tommy Kamp i september 2010 var i retten, gengav Sjællandske Medier S-lokalformandens forklaring om episoden i Skanderborg således:

- Til sit forsvar fortalte Tommy Kamp, at han hjalp en beruset kammerat med at bakke bilen væk, da de var blevet bedt om at holde et andet sted.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tommy Kamp.