Tom Behnke har sørget for, at tidligere ansat i partiet aflønnes fyrsteligt. Alvorligt, siger Rigsrevisionen. Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
Tom Behnke har sørget for, at tidligere ansat i partiet aflønnes fyrsteligt. Alvorligt, siger Rigsrevisionen. Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012) Foto: Torkil Adsersen

Som konsekvens af den verserende sag om direktørens løn og ansættelsesvilkår i Rådet for Sikker Trafik, har Tom Behnke valgt at trække sig som formand, skriver han i en pressemeddelelse.

- Jeg har altid brændt for arbejdet for sikker trafik, og Rådet for Sikker Trafik har opnået imponerende resultater i sit arbejde for mere sikker trafik. Det arbejde skal Rådet for Sikker Trafik fortsætte, for det er vigtigt, at der til stadighed arbejdes for færre dræbte og kvæstede i trafikken, siger Tom Behnke.

Tom Behnke, der er sit partis retsordfører, har som formand for Rådet for Sikker Trafik sikret Anders Rosbo lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse uden først at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i rådet, sådan som dets vedtægter ellers foreskriver. Det fremgår af en ny rapport fra Rigsrevisionen, som betegner sagen som »alvorlig«.
Det afslørede Jyllands-Posten.

- Det vigtigste for mig er, at Rådet for Sikker Trafik kan fortsætte sit fantastiske arbejde for mere sikker trafik, og det skal denne sag ikke stå i vejen for, udtaler Tom Behnke i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen kalder Tom Behnke det »misforståelser«, at forretningsudvalget og Justitsministeriet ikke er blevet forelagt direktørens løn og ansættelsesvilkår.

- Det er således alene et spørgsmål om, hvorvidt formalia er blevet overholdt. Uanset denne misforståelse er det formandens formelle ansvar, at vedtægterne overholdes, står der i pressemeddelelsen.

Sagen undersøges lige nu af Kammeradvokaten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.