Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden skal på den arabiske tv-kanal Al Jazeera og pakistansk tv. Flere netmedier bringer nu undskyldningen.

Da Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden indgik aftalen med advokaten for otte organisationer om den krænkel­se, som avisens genoptrykning af Muham­medtegningerne forårsagede muslimer i 2008, blev de ligeledes enige om at sende pressemeddelsen om forliget ud til hele verden. Og i disse timer dukker nyheden op på de arabiske medier.

- Det er en del af forliget, at vi sammen har lavet en pressemeddelelse, som er sendt ud til alle store medier i hele verden. Jeg er blevet interviewet til pakistansk tv i dag og skal jeg også på Al Jazeera, siger Tøger Seidenfaden til bt.dk.

Men I undskylder jo kun, at I har krænket muslimer, men ikke at I har trykt tegningen. Præcis som Jyllands-Posten også har gjort.  Kommer det ikke til at se ud som om, at I undskylder, at I har brugt jeres ytringsfrihed?

- Det er rigtigt, at  det er samme undskyldning, som Jyllands-Posten har givet, men forskellen er, at den her undskyldning er blevet accepteret af de muslimske organisationer. Jeg kan ikke se, at det skader, at vi undskylder, at vi har krænket muslimer.   

Naser Khader siger til B.T., at undskyldningnen er forræderi mod alle frihedskæmperne i Mellemøsten. Giver du ikke en indrømmelse til islamisterne?

- Nej, jeg kan slet ikke se, at det skader Naser Khaders frihedskamp. Alle kan se vores pressemeddelelse på flere sprog, og se, at vi undskylder, at vi har krænket millioner af muslimer. Det vidste vi ikke, at vi ville gøre, da vi trykte tegningerne, og derfor undskylder vi nu, siger Tøger Seidenfaden.