Villy Søvndal kan efter valget meget vel blive Danmarks næste udenrigsminister. Og så skal han til at kommunikere på et sprog, han ikke ligefrem mestrer. Nemlig engelsk.

I en video på YouTube fra COP15-mødet den 13. december 2009 taler SFs formand, Villy Søvndal, på gebrokkent engelsk til de fremmødte ved en Global Green begivenhed.

Videoen bliver nu diskuteret på Youtube, hvor Villy Søvndals haltende engelsk er kommet i fokus. 

- Det er så pinligt, at man slet ikke forstår det! Katastrofalt, hvis de røde vindet valget, og denne 'statsmand' skal repræsentere Danmark som udenrigsminister, skriver en NielsBrockIBB i den kommentar, der har fået flest 'synes godt om' tilkendegivelser og ligger øverst i debatten.

Netavisen 180grader.dk har talt med Naser Khader om Villy Søvndals præstation.

- Søvndal bør da finde en engelsk-coach, inden han skal ud og tale engelsk i vigtige, internationale sammenhænge. Når jeg skal på for eksempel CNN eller BBC, tager jeg altid lige en dag med en engelsk-coach først, sådan at jeg er sikker på, at jeg udtaler ordene rigtigt, og på at jeg ikke skal sidde og lede efter ordene, siger Naser Khader til 180grader.dk.

- Klippet fra Youtube med Villy Søvndal viser, at det burde han også gøre. Og så burde han have holdt sig til manuskriptet. Det er som om, han har et manuskript, men han prøver at gå uden for det – og det er hans engelsk ikke godt nok til, fortsætter Naser Khader.

SFs presse- og kommunikationschef, Claus Perregaard, siger på Villy Søvndals vegne nej tak til en samtale om engelskkundskaber.

- Åh, den video. Ja, den har jeg set, har været på Facebook. Det vil vi ikke sige noget om. Det må stå for Naser Khaders egen regning, at Villy Søvndal skal have en sprog-lærer. Det kommenterer vi ikke på, siger han.

Villy Søvndal kan jo meget vel blive Danmarks næste udenrigsminister. Så er hans engelskkundskaber vel meget relevante?

- Vi vil ikke bruge tid på det. Vi har så meget, vi ellers skal se til, siger Claus Perregaard.