Birthe Rønn Hornbech langer kraftigt ud efter partiet Venstre og dansk politik i almindelighed, som hun mener har rykket sig i en ‘ulækker retning’.

Den tidligere integrationsminister mener, at dansk politik ‘har rokket sig så meget i de seneste år i en ulækker retning’.

For Venstre løber alt for meget mod højre i det politiske landskab. Populismen hærger. Venstre har en håbløs politik, og derfor er den parlamentariske situation håbløs. Dagsordenen i politik er smal og fladpandet. Der mangler totalt åndeligt lederskab.

Ovenstående er Birthe Rønn, der river revolveren frem og pløkker løs i øst og vest på alt og alle i et interview med Politiken.

Det der skulle være en artikel om den tidligere ministers syn på Jens Rohdes exit fra Venstre ender med at stikke helt af, og det ender i Det Vilde Vesten, da den pensionerede politiker begynder at trykke på aftrækkeren.

Hun mener blandt andet, at Jens Rohde skulle være blevet i Venstre og tage kampen op med partiets politik, på de punkter hvor han var uenig. Og så mener hun, at dansk politik i øvrigt sejler.

»Dagsordenen i politik er smal og fladpandet, uden eftertanke og fra hånden og i munden, så vælgerne ikke kan se forskel. Man hytter sit eget og stemmer nej. Der mangler totalt åndeligt lederskab. Vi har ikke engang Socialdemokratiet som opposition mere. Heller ikke de radikale, for de kan jo ikke tale til almindelige mennesker,« siger Birthe Rønn til Politiken.

Jens Rohde sagde lørdag farvel og tak til Venstre og skiftede til De Radikale. Også det får en skudsalve med på vejen. For De Radikale er et ‘ugudeligt, fuldkommen relativistisk parti, hvor det ene er lige så godt som det andet’, lyder kritikken, der blev skudt af sted fra Rønns revolver.

I stedet for at stikke halen mellem benene skulle Jens Rohde være blevet i Venstre, hvor han og Birthe Rønn kunne have forsøgt at påvirke partiets politik, mener hun.