Lyt til artiklen

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt er sigtet for både at have »videregivet eller forsøgt at videregive« statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteoplysninger til Ekstra Bladet samt for at »have videregivet« samme oplysninger til dagbladet BT, som smed oplysningerne på forsiden under sidste års folketingsvalgkamp.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at understrege, at sigtelsen hverken betyder, at Peter Arnfeldt er tiltalt, fundet skyldig eller dømt. Sigtelsen er derimod udtryk for, at der efter Københavns Politis opfattelse efter afhøringerne i Skattesagskommissionen foreligger et mistankegrundlag, der indebærer, at Peter Arnfeldt bør indrømmes den særlige retsbeskyttelse, som sigtede nyder godt af, siger politidirektør Johan Reimann fra Københavns Politi.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) daværende spindoktor er formelt sigtet »for overtrædelse og forsøg på overtrædelse af straffelovens § 152«.

Peter Arnfeldt forklarede sig i sidste uge til Skattesagskommissionen, som også afhørte journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet, som i december sidste år skrev, at Peter Arnfeldt havde forsøgt at lække Helle Thorning-Schmidts fortrolige skattepapirer til avisen.

Arnfeldt afviste blankt, at han stod bag lækagen.

Der er på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelse mod andre i sagen, oplyser politiet.

- Københavns Politi kan i sagens natur ikke på nuværende tidspunkt sige, om der på et senere tidspunkt vil vise sig grundlag for at sigte andre eller for at sigte nogen for overtrædelse af andre bestemmelser i straffeloven i denne sag, lyder det.

Med sigtelsen af Peter Arnfeldt undgår man, at sagen falder for den toårige forældelsesfrist, som ville være indtruffet søndag 16. september. Københavns Politi pointerer i pressemeddelelsen, at forældelsesfristen for ministre er fem år.

BNB