Han kæmpede en hård valgkamp for Venstre og vandt en plads som forsvarsminister, men Jakob Ellemann-Jensen lod sig kort efter sygemelde sig med stress.

I dag, flere måneder senere, siger partiet, at Venstre-formanden glæder sig til at komme tilbage — men én person med særligt kendskab til Venstre deler nu et andet syn på sagen.

Adspurgt i radioprogrammet 'Blåt Bælte' på 24syv, om ministeren vender retur, svarer tidligere pressechef i partiet Michael Kristiansen nemlig klart nej:

»Næh, det tror jeg faktisk ikke, at han gør. Nej, det tror jeg ikke.«

Kristiansen, der i dag er politisk kommentator, vurderer ikke, at Ellemann har hverken kræfterne eller evnerne til at varetage sine gamle arbejdsopgaver.

Michael Kristiansen, tidligere pressechef i Venstre og tidligere særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen, tvivler på, at Jakob Ellemann-Jensen vender tilbage.
Michael Kristiansen, tidligere pressechef i Venstre og tidligere særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen, tvivler på, at Jakob Ellemann-Jensen vender tilbage. Foto: Mathias Svold
Vis mere

»Jakob Ellemann-Jensen skal ikke kun være formand for Venstre, han skal også være en potentiel statsministerkandidat, og det er allerede i forvejen lidt besværligt med den udvikling, det har taget.«

Hvis Ellemann skal tilbage, skal han »tro på det« og »lægge de timer, som det kræver«, mener Kristiansen, som også var særlig rådgiver for forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

»Og det kræver altså mere end et normalt job, og det er jeg ikke sikker på, at han kan. Det er jeg ikke sikker på, at han er i stand til. Jeg er heller ikke sikker på, at han har lyst til det.«

Michael Kristiansen påpeger, at SFs Jacob Mark for nylig er vendt tilbage til politik efter en længere stress-sygemelding, men at det ikke er på »fuldt blus«.

Ellemann har været sygemeldt med stress siden begyndelsen af februar.

I mellemtiden er det Venstres næstformand, fungerende økonomiminister Stephanie Lose og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), der vikarier som formandsduo i partiet.

Lose sagde torsdag til TV 2 og DR, at det fortsat er planen, at formanden vender tilbage, men at hun ikke kan sige, hvornår det bliver.

Venstres næstformand, Stephanie Lose, og Venstres fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, mødte torsdag Venstre-medlemmer i Sorø.
Venstres næstformand, Stephanie Lose, og Venstres fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, mødte torsdag Venstre-medlemmer i Sorø. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det, vi kan sige, er, at det går fremad med Jakob, og at han har det meget, meget bedre,« lød det.

I begyndelsen af marts skrev Ellemann selv i et opslag på Facebook, at det går fremad, og at han forventer at vende tilbage til Christiansborg.