Bergur Løkke Rasmussen skulle slås med sine tidligere kollegaer i Venstre for at få lov til at indfri sine grønne ambitioner, siger han selv.

Men de tre tilbageværende medlemmer af Europa-Parlamentet for Venstre har aldrig set eller hørt Bergur Løkke være uenig i partilinjen, siden han startede som europaparlamentariker.

Det fortæller de til B.T., efter Bergur Løkke i weekenden begrundede sit skifte fra Venstre til Moderaterne til Ekstra Bladet med, at han »skulle slås for at få lov til at være grønt ambitiøs i Venstre,« da han blev spurgt ind til skiftet ved Moderaternes landsmøde.

I et opslag på LinkedIn skriver Erik Poulsen, der sidder i Europa-Parlamentet for Venstre, at han ikke kan genkende billedet af, at Bergur har været uenig i partilinjen.

»Vi har stort set være til alle de samme møder. Han må have de synspunkter, han vil, og det kan godt være, at han har fundet ud af, at han har nogle andre end Venstre. Det, jeg reagerer på, er, at han siger, at han måtte slås for sine synspunkter. Det har jeg simpelthen ikke oplevet, at han gjorde,« uddyber Erik Poulsen til B.T.

Den oplevelse sidder Erik Poulsen ikke alene med.

B.T. har talt med de øvrige parlamentsmedlemmer fra Venstre, Morten Løkkegaard og Asger Christensen, og de bekræfter begge, at de, ligesom Erik Poulsen, ikke har set eller hørt Bergur sige noget, der strider mod partilinjen.

Erik Poulsen fortæller til B.T., at han ved nærmere eftertanke kun kan komme i tanke om ét møde, hvor der har været uenighed.

»Vi har været nede i nogle små nuancer i nogle ret ubetydelige afstemninger, der handlede om Rusland og Belarus’ OL deltagelse.«

Bergur Løkke Rasmussen og Erik Poulsen debuterede som parlamentsmedlemmer samtidig og har ifølge Poulsen fulgtes ad, mens de lærte systemet i Bruxelles at kende.

»Vi var de to nye drenge i klassen fra 22. november, og jeg har en rimelig god fornemmelse af, hvad Bergur har oplevet, og hvis der skulle have været et møde, hvor der har været uenighed, som jeg ikke har været med til, havde jeg hørt om det.«

B.T. har forsøgt at få svar fra Bergur Løkke på, hvilke konkrete ting, han og hans tidligere partifæller har været uenige om – og hvornår.

Først havde Bergur Løkke sagt ja til et interview, men efter at have rådført sig med Moderaternes pressetjeneste, siger han til B.T., at de internt er blevet enige om, at han har udtalt sig fyldestgørende omkring skiftet.

Til Moderaternes landsmøde i Vejle fortalte Bergur også til B.T., at han bestemt ikke ville afvise, at han en dag skulle overtage formandsposten fra sin far.