En tidligere konservativ minister er død.

Politikeren, dyrlæge Henning Grove, Skals ved Viborg, er pludselig død i en alder på 82 år.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Henning Grove levede et helt liv som aktiv politiker med udgangspunkt i Det Konservative Folkeparti og nåede toppen af sin politiske karriere, da han i 1982 blev udnævnt til fiskeriminister i Poul Schlüters regering.

Den politiske karriere startede i Løvelkredsen, og siden sad han i Låstrup-Skals sogneråd i 1966-70. Derefter valgtes han ind i Viborg Amtsråd, hvor han bl.a. arbejdede aktivt med sygehuspolitik.

I 1977 blev han valgt ind i Folketinget. Som fiskeriminister var han en markant forkæmper for de danske fiskere i en tid, hvor fiskeripolitikken var særdeles varm. I 1986 sluttede han som fiskeriminister.

Han var senere i Folketinget formand for landbrugs- og fiskeriudvalget, markedsudvalget og retsudvalget. Og han var medlem af Folketingets præsidium fra 1993 til 2001, hvor han ikke genopstillede.

Henning Grove har næsten hele sit voksenliv boet i Skals nord for Viborg. Skals blev hurtigt udnævnt til »ministerbyen«, fordi også socialdemokraten Bjørn Westh og venstremanden Anders Fogh Rasmussen boede der på samme tid.

Henning Grove efterlader sin hustru, Tove, samt børnene Carsten, Peter og Charlotte.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.