Der stilles fra flere sider spørgsmålstegn ved, om Lars Barfoed er den rette partiformand for De Konservative.
Der stilles fra flere sider spørgsmålstegn ved, om Lars Barfoed er den rette partiformand for De Konservative. Foto: Torkil Adsersen

Brian Mikkelsen erkender, at hans partiformand er for dårlig til at indfange vælgere, men fastholder, at der må være plads til en mand som Lars Barfoed i toppen af dansk politik.

De Konservatives formand, Lars Barfoed, får hårde ord med på vejen fra en af sine egne. Tidligere økonomiminister og nuværende gruppeformand Brian Mikkelsen (K) erkender således, at Lars Barfoed (K) simpelthen er for kedelig.

- Han bliver i den ene måling efter den anden kåret som den mest troværdige politiker. Samtidig med, at han – erkendt – er den mest kedelige og ukarismatiske politiker, siger Brian Mikkelsen til politiken.dk.

Udmeldingen kommer, efter at en række konservative tillidsfolk har udtrykt ønske om at skifte ud på partiets formandspost på grund af for dårlige meningsmålinger.

Så langt vil Brian Mikkelsen dog ikke gå. Der skal stadig være »hul i markedet« til en partiformand som Lars Barfoed, der interesserer sig for politik og løsninger, lyder det.

- Lars Barfoed får mange tæsk. Men jeg tror på, at i den mudderkastningstid, som vi står over for ved kommunalvalget i 2013 og ved folketingsvalget i 2015, må der være en plads og niche til Lars Barfoed, siger Brian Mikkelsen og afviser, at han selv er i spil som eventuel ny formand for de Konservative.

Selvom det er hårde ord fra Brian Mikkelsen, så er der ikke tale om et snigmord på Lars Barfoed. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror, det er en klokkeklar konstatering af de nøgne fakta. Alle undersøgelser har vist, at Lars Barfoed mildest talt ikke er en folkeforfører. Men det er klart, at der gerne skulle være plads i dansk politik til folk, der kan leve af saglighed og ikke nødvendigvis være karismatiske fyrtårne, siger Thomas Larsen.


Han understreger dog, at det stadig er vigtigt at kunne slå igennem i medierne og få fat i de danske vælgere, og det er Lars Barfoed ikke god nok til, mener Thomas Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Barfoed.

Gør det noget, at Lars Barfoed er lidt tør og kedelig? Skal have mere karisma som leder, eller er det vigtigste, at man er seriøs og saglig? Deltag i debatten herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.