Selvom Søren Pape roses for at have stået fast i nervekrigen med statsministeren, så er det langt fra alle i det konservative bagland, der er glade for de seneste dages regeringskrise.

Således har den tidligere formand, Lars Barfoed, nu brudt tavsheden ved at sige, at konflikten kan kaste den blå blok op i en alvorlig krise, der kan tage lang tid at komme sig over.

billede

Det er over 20 år siden sidst, der har været en så alvorstung krise mellem de to borgerlige partier, Venstre og De Konservative, lyder det fra ham.

»Jeg kan ikke huske en så stærk krise mellem De Konservative og Venstre, siden Hans Engell lavede en finanslovsaftale med Socialdemokraterne,« siger Lars Barfoed til TV2.

Eva Kjer

Den tidligere K-formand henviser til den kontroversielle finanslovsaftale fra 1995, hvor De Konservative gik over i fjendens lejr og lavede finanslov med den røde regering.

Dengang var der decideret kold luft mellem Venstres daværende formand, Uffe Ellemann-Jensen, og K-formand Hans Engell.

Lars Barfoed er ikke meget for at gøre sig til dommer over den pinagtige regeringskrise, men han er bekymret over fremtidsudsigterne for det borgerlige samarbejde.

T

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) valgte at trække sig som minister lørdag formiddag efter flere dages regeringskrise, som potentielt kunne have udløst et nyt folketingsvalg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har taget sin ministers udmelding til efterretning og vil udpege hendes afløser i starten af den kommende uge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.