Den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) mener, at moderate muslimer har et ansvar for at lægge pres på ekstreme islamister i Danmark

Det siger han i et interview med BT søndag.

I interviewet fortæller den tidligere justitsminister, at de moderate muslimer skal mobbe de rabiate islamister ud af Danmark.

»Jeg savner de moderate stemmer, der også lægger pres på de her folk. De, der siger, at de gerne vil Danmark, de bør også i højere grad tage afstand fra de rabiate islamister, der forvrider hovederne på unge mennesker og tegner et billede af Danmark og en verden, der ligger århundreder tilbage. Særligt de imamer, der betyder noget i miljøet, dem der siger, de er moderate og gerne vil være her,« siger Morten Bødskov, der tilføjer:

»De har en særlig forpligtelse til at gå op imod de her ekstremister og i bedste fald nærmest mobbe dem ud af landet. De skal sige, at de ikke har noget at gøre her, fordi det de siger, det ødelægger også det, som vi står for. Det er den stemme, jeg mangler.«

Imam og formand for Dansk Islamisk Center, Fatih Alev, vil ikke svare på den konkrete kritik fra den tidligere justitsminister.

»Jeg vil slet ikke indgå i sådan en debat i medierne. Morten Bødskov kan invitere mig til et møde, og så kan vi drøfte de her ting sammen,« siger han.

Morten Bødskov, du var selv justitsminister i over to år. Hvorfor gjorde du ikke noget ved det dengang, du havde magten?

»Jeg tror ikke, at folk er overrasket over, at jeg har de her synspunkter. Det her handler om en holdningsdebat, og når man nu ser ham imamen fra Grimhøj-moskeen sige, at han håber IS vinder og ser Hizb ut-Tahrir sige, at det er uislamisk at tage afstand fra terrorangreb i København, så er det så langt ude og kæmpe gakgak, at de, der er i miljøet, har et problem ved ikke at tage afstand,« siger han.

Hos Dansk Folkeparti glæder retsordfører Peter Skaarup siger over Morten Bødskovs udmeldinger.

»Populært sagt, så viser de nye udtalelser fra Socialdemokraterne, at vi i Dansk Folkeparti har medvind på cykelstien,« siger Peter Skaarup.

LÆS HELE INTERVIEWET MED MORTEN BØDSKOV I BT SØNDAG.