Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere Dansk Folkeparti-profil Hans Kristian Skibby har fulgt meget spændt med i, at Inger Støjberg torsdag morgen har offentliggjort sit nye parti.

Han er nemlig mere end interesseret i at være med i Danmarksdemokraterne, fortæller han til B.T.

»Nu skal partiet lige dannes først, så jeg kan ikke sige, at jeg er nyt medlem. Men det er nok ikke helt forkert skudt ved siden af, hvis man siger, at jeg er meget interesseret,« siger han til B.T.

Han fortæller samtidig, at den gruppe af udbrydere fra Dansk Folkeparti, som han for tiden danner løsgængergruppe med i Folketinget, alle følger Inger Støjbergs nye parti meget tæt.

»Selvfølgelig er det interessant med Inger Støjbergs parti. Inger er den politiker i Danmark med mest integritet,« siger Hans Kristian Skibby.

»I vores løsgængergruppe følger vi det meget tæt. Og det er helt sikkert noget, vi har tænkt os at se nærmere på,« siger Hans Kristian Skibby med henvisning til de tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti, som blandt andet tæller Liselott Blixt, Bent Bøgsted og Karina Adsbøl.

Hans Kristian Skibbys interesse i Danmarksdemokraterne er markant. Det er ganske tydeligt, da B.T. spørger ham nærmere ind til projektet.

»Det er jo ikke sådan, at vi fra første dag er klar med et helt partiprogram. Det er sådan noget, der kommer hen ad vejen,« siger han.

Når du omtaler Inger Støjbergs nye parti, siger du 'vi'. Er du allerede inde?

»Nu skal partiet lige dannes først. Men det vil klart være interessesant. Og jeg har meget svært ved at se, hvordan det ikke skulle flugte med de holdninger, jeg har. Men man kan nok sige, at det er meget tæt på,« siger Hans Kristian Skibby.

Der har længe været mystik om Inger Støjbergs nye parti.

Men for få dage siden blev det offentlig kendt, at et parti bærende den tidligere Venstreministers navn var blevet registreret.

Torsdag morgen blev det så bekræftet, at Danmarksdemokraterne bliver en realitet.

Nu skal det nye parti til at samle vælgererklæringer for at kunne blive opstillingsberettiget til et folketingsvalg.

Andre læser også