- Indkald nu til et møde om de dagpenge. Lad os finde en løsning.

Sådan lyder opfordringen til statsminister Helle Thorning-Schmidt, der er til S-kongres i Aalborg fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der er til DF-årsmøde i Herning.

Og han vil have problemet løst, uanset om der kommer valg først. Han er klar til en dagpengeløsning sammen med S, SF og Enhedslisten selv hvis han er støtte for en Venstre-regering, siger han.

- Thorning  bør sætte sig for bordenden og indkalde partierne til forhandlinger, og så må vi se, hvad vi kan blive enige om. Vi er enige med SF og Enhedslisten om at genoptjeningskravet må halveres og senere kan vi jo så blive enige om et nyt dagpengesystem efter at dagpengekommissionen har afleveret sin rapport, siger Kristian Thulesen Dahl till bt.dk.

- Dagpengeområdet er en del af velfærdskontrakten og lige nu er det kun regeringen, der sidder på hænderne.

Men hvis det trækker ud til efter et valg er det så ikke tom snak, for Venstre vil jo ikke være med til det?

- Det, jeg siger nu, mener jeg også efter et valg. Man kan godt støtte en statsminister og blive enige med andre alligevel. SF og Enhedslisten støtter jo også Thorning, selv om de er uenige med hende om dagpengene.

-  Og det ville være bedst at gøre det her i efteråret, så det får virkning fra 1. januar 2015. Vi er ikke bundet af, at det ikke må koste flere penge, selv om kommissionen er bundet af det.

- Vi ønsker et konjunkturbestemt dagpengesystemet, hvor dagpengeperioden kan blive kortere eller længere men ikke kortere end den er nu. Det vil koste nogle penge. Jeg ved ikke, hvor meget, det vil koste, det vil afhænge af mange forskellige faktorer. Men vi er villige til at bruge penge på det.

- Vi står ved de regler, vi har været med til at lave. Vi har også været med til at lave de ændringer, der er lavet efterfølgende. Vi vil gerne tage konsekvensen af, at tingene har udviklet sig anderledes end vi troede, og skabe et nyt dagpengesystem, der er mere rimeligt.Jeg har sagt til Pia Olsen Dyhr, at jeg synes, hun skal kræve at man laver en forhandling om det ved siden af finanslovsforhandlingerne. Og det har hu gjort. Og når mange Socialdemokrater og Radikale mener, at der skal ændres på reglerne, så tror jeg, at Helle Thorning-Schmidt bliver nødt at indkalde til forhandlinger, siger Kristian Thulesen-Dahl.