Dansk Folkeparti raser over, at Birthe Rønn kalder dem fanatiske antimuslimer. De er ikke fanatiske, men på mange måder antimuslimer.

- På mange måder er vi antimuslimer, men at sige vi er fanatiske er nok at gå for langt, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs udmelding, hvor hun i en kronik i dagens Politiken kalder Dansk Folkeparti, for »fanatiske antimuslimer er fuldstændig uacceptabel.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, det Birthe Rønn har meldt ud. Vi forventer, at statsministeren sætter hende på plads, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl. Det er vigtigt, at Dansk Folkeparti ved, hvor regeringen står.

Også Birthe Rønn Hornbechs egne partifæller er meget uenige med integrationsministeren. Lige nu sidder Venstres folketingsgruppe og diskuterer, og der er lagt op til en skideballe.

- Jeg er dybt uenig med Birthe Rønn, og det har jeg hele tiden givet klart udtryk for, lød det fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, kort før mødet kl. 12.

Også den tidligere integrationsminister Bertel Haarder vil råde Birthe Rønn til at holde sig til det, som regeringen har besluttet.