Kristian Thulesen Dahl er gift med Berit, der er jordemoder. Parret bor i Thyregod i Jylland med deres tre børn.

Og det er stort set alt, hvad man ved om den private side af Dansk Folkepartis formand. Mens talrige journalister har været hjemme hos den tidligere partiformand, Pia Kjærsgaard, kommer man ikke hjem til Dansk Folkepartis nuværende leder, Kristian Thulesen Dahl.

- Folk siger, pressen går for tæt på. Men pressen går jo tæt på der, hvor man selv udstiller sit privatliv. Mange journalister respekterer faktisk det valg, man har truffet. Og det tager jeg hatten af for. I øvrigt har alle politikere sikkert et hemmeligt sted, et sommerhus eller lignende, hvor pressen ikke har adgang, siger han.

Men journalister er jo vant til at komme hjem til Pia Kjærsgaard?

- Folk kan jo skelne, at vi er meget forskellige personer. Jeg er nem at tale med på gangene uden at have en aftale.

Da du bliver formand, snakker I vel om, hvad du gør?

- Nogle kommer med gode råd, men det får mig ikke til at ændre noget. Nogle mener, jeg ikke er folkelig nok, at jeg er for meget talnørd. Men jeg vil ikke lave om på mig selv.

Handler det om at beskytte din familie?

- Nej, jeg synes, børnene skal have lov at vælge deres egen vej. Jeg møder bred forståelse for, at selv om jeg er i politik på fuldtid, er det ikke det samme, som at børnene skal være i det.

Er du stadig kun hjemme i weekenderne?

- Før jeg blev formand, var det vigtigt, at jeg kunne kaldes til hurtigt, hvis finansministeren ringede. Jeg har andre forpligtelser nu. Jeg har mulighed for at opholde mig nogle dage ude i landet og snakke med folk på arbejdspladser. Jeg har fået friere hænder, jeg kan dykke dybere ned i tingene, og jeg kan også komme lidt mere hjem. Men hvis vi får en ny regering efter valget, bliver der nok mere brug for mig på Christiansborg igen.

I er ikke så enige i den borgerlige blok. Er det ikke et stort problem, at I ikke er enige om størrelsen af den offentlige sektor?

- Under VK-regeringen var vi også uenige om mange ting, men det lykkedes alligevel at lave kompromiser. Det tror jeg, vi kan igen. Og jo større DF er, desto stærkere er vi i forhandlinger.

Venstre kan jo måske blive enige med Konservative og Liberal Alliance og isolere jer i nogle situationer?

- SF er jo blevet kørt over i regering. Måske havde det været bedre for dem at stå uden for regeringen. Vi tror, vi vil få større indflydelse som støtteparti end i regering. Venstre kan køre hen over os, men vi kan jo også prøve at lave konstellationer udenom regeringen f.eks. med Socialdemokraterne. I social- og sundhedspolitikken bør der være store flader mellem DF og S, hvor vi er enige, og når vi ikke er i regering, er vi jo ikke bundet på hænder og fødder.