Ti dage efter lanceringen af vækstplanen ulmer vreden stadig i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Nu er også vennerne i oprør over statsminister Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydons topstyring af partiet.

Mens Thorning i sidste uge var på rejse til Sydafrika og Tanzania, udsendte de tre fløje i gruppen - de såkaldte kaffeklubber - et klart budskab til hende og finansminister Bjarne Corydon om, at ledelsesstilen i partitoppen har været for arrogant.

Man vil ikke i fremtiden acceptere, at større politiske udspil lanceres, uden at repræsentanter fra de forskellige strømninger i gruppen er blevet inddraget, forlyder det fra kilder, der ønsker anonymitet.

I modsætning til tidligere, hvor det mest var enkeltpersoner - som for eksempel Rasmus Prehn - der kritiserede ledelsen, kommer protesterne fra det brede midterfelt, der traditionelt har bakket Thorning op, men som nu sidder tilbage med en fornemmelse af, at de er blevet kørt fuldstændig over.

Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon spillede virkelig højt spil, da de sammensatte vækstplanen Vækstplan DK og planen om milliard-investeringer i togdriften uden at inddrage bredere dele af folketingsgruppen.

Vreden og skuffelsen i de tre kaffeklubber - Morgenmadsklubben, Netværket og Rustbankerne - er stor, erfarer BT, og de er ikke blevet gjort ukampdygtige af Thorning-Corydons hårde greb om magten.

Det er MÅDEN...

Det er ikke nødvendigvis indholdet, kaffeklubberne er utilfredse med, men måden det er udført på.

En del medlemmer af den venstreorienterede gruppering Rustbankerne er godt nok utilfredse med, at selskabsskatten sættes ned til 22 procent. Men løbet er kørt, og de andre kaffeklubber har stort set accepteret forslaget. Nogle ud fra den betragtning, at den er et nødvendigt onde. Andre er positive og tror på, at det kan bidrage til at få mere gang i hjulene og skabe både nye virksomheder og arbejdspladser, når krisen klinger af.

Rustbankernes mest fremtrædende medlem, by- og boligminister Carsten Hansen (S) endte efter nogen skepsis med at godkende forslaget om at sænke selskabsskatten.

Men den politiske smertegrænse kan hurtigt nås, hvis prisen for at få en aftale med Venstre bliver for høj. Forhandlingerne om vækstplanen indledtes mandag aften.

Vil baglandet i S gå med til flere lempelser for erhvervslivet, når der skal forhandles om vækstpakken?

Deltag i debatten herunder.