Bjarne Corydon, som er Helle Thorning-Schmidts stabschef, opstiller til Folketinget for Esbjerg bykreds.

Bjarne Corydon banede som Helle Thorning-Schmidts (S) stabschef vej for det tætte samarbejde med SF, som skal munde ud i en rød regering. Nu søger han at komme i Folketinget for Socialdemokratiet i stedet for EU-ordfører Kim Mortensen.

Socialdemokraterne i Esbjerg vil opstille Bjarne Corydon, som er 38 år og cand.polit. Selv om han støttede Frank Jensen i det socialdemokratiske formandsopgør, ansatte Helle Thorning-Schmidt ham i 2005 som sin stabschef med ansvar for kommunikation samt for at udvikle partiets politik.

Efter hendes valgnederlag til Anders Fogh Rasmussen (V) i 2007 forberedte han sammen med SF's Claus Perregaard den tætte alliance mellem Socialdemokraterne og SF, før de centrale politikere fra de to partier blev enige om samarbejdet ved et møde på Metalskolen i Jørlunde.

Siden har Bjarne Corydon været nævnt som samordningsminister under en rød regering. Her får hver minister tre spindoktorer, som styres centralt og ansættes af regeringens koordinationsudvalg med Helle Thorning-Schmidt i formandsstolen, skrev Berlingske i foråret.

Mandag den 15. august afgør Socialdemokraterne i Esbjerg bykreds, om Bjarne Corydon afløser Kim Mortensen som deres kandidat.

Kim Mortensen har fået et direktørjob og trodset partitoppen, så han først går af i efteråret, når folketingsvalget bliver udskrevet. Så kan han få et eftervederlag på 600.000 kroner ligesom Venstres Malou Aamund, som Socialdemokraterne har kritiseret kraftigt.

Kredsformand Jimmy Fruergaard fra Esbjerg glæder sig over Corydon som kandidat.

- Vi faldt ret hurtigt over Bjarne Corydon som en god kandidat. Så har vi haft nogle snakke med ham og fandt ud af, at det måtte være ham. Bjarne Corydon er en god, habil fyr med gode socialdemokratiske rødder, siger Jimmy Fruergaard.

/ritzau/