Lyt til artiklen

Kampafstemning kunne ikke spænde ben for Bjarne Corydon. S-stabschefen er ny folketingskandidat i Esbjerg.

Helle Thorning-Schmidts (S) stabschef, Bjarne Corydon, er efter en kampafstemning blevet valgt som ny folketingskandidat for Socialdemokraterne i Esbjerg.

Bjarne Corydon har som chef for Socialdemokraternes analyse- og informationsafdeling spillet en central rolle i etableringen af det tætte samarbejde mellem S og SF.

Af samme årsag er 38-årige Corydon blevet nævnt som mulig ny samordningsminister, hvis den røde lejr vinder regeringsmagten ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg er glad og stolt over generalforsamlingens beslutning. Det er en stor ære og en utrolig vigtig opgave, jeg nu har fået mulighed for at løse, både for Esbjerg og for Socialdemokratiet, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Ved kampafstemningen fik Bjarne Corydon 122 stemmer mod 23 stemmer til den lokale kandidat Jeppe Wille, der er medlem af Fanø Byråd.

Esbjerg-kredsen blev ledig, efter at EU-ordfører Kim Mortensen besluttede ikke at genopstille ved det kommende folketingsvalg. Kredsformand Jimmy Fruergaard ser frem til at få en ny stærk repræsentant for Esbjerg i Folketinget.

- Bjarne Corydon er en socialdemokratisk nøglespiller, han har et solidt kendskab til byen og er socialdemokrat af hjertet. Alt sammen egenskaber, som kan give Esbjerg den bedste repræsentation i Folketinget, siger han.

Bjarne Corydon er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Han er født og opvokset i Kolding. På den private front er han gift og far til fire børn.

Bjarne Corydon har gjort det klart, at han fortsætter som stabschef for Helle Thorning-Schmidt frem til folketingsvalget.

/ritzau/