Frode Holm ankommer til torsdagens afhøringer i Skattesagskommisionen.
Frode Holm ankommer til torsdagens afhøringer i Skattesagskommisionen. Foto: Torkil Adsersen
Helle Thorning-Schmidts tidligere revisor Frode Holm forklarer i dag til undersøgelsesretten, at han alene nævnte at hendes mand, briten Stephen Kinnock, kunne være homo- eller biseksuel som en mulighed eller et tænkt eksempel.

Frode Holm bliver under dagens afhøring bedt om at komme med en god forklaring på, at parret pure afviste at møde op hos Skat og redegøre for deres samliv, sådan som Skat København på et møde 26. august 2010 stillede krav om.

LÆS LIVEBLOGGEN FRA DAGENS AFHØRINGER I BUNDEN AF ARTIKLEN

- Som jeg husker det, siger jeg, at det kan der være mange gode grunde til, og så siger jeg det der. Jeg er meget ked af, at jeg ikke understreger, at det kunne være en mulighed. Så var der ikke kommet noget ud af det skind. Men der er ingen tvivl om, at det blev opfattet som et statement. Det er jeg dybt ked af på familiens vegne, siger Frode Holm.

Og han uddyber:

- Jeg nævner det, som jeg selv opfatter det, som et eksempel på, at der kunne være mange muligheder. Og så nævner jeg desværre ikke andre muligheder. Jeg var ikke omhyggelig nok til at sige, at det vidste jeg ikke noget konkret om. Det kan man sige var sjusket. Det er jeg ulykkelig over i dag. Det var helt urimeligt, for det har intet med sagen at gøre, siger Frode Holm.

Uheldigvis havde en sagsbehandler nedfældet hans ord i sin dagbog, som først var blevet slettet, men siden gendannet fra en backup-fil på en computer i Skat København.

Under politiets kulegravning af computerne dukkede bøsserygtet altså op og blev overdraget til kommissionen. Herefter skete der det, at landsdommer Lars E. Andersen fandt det nødvendigt, at orientere Thorning-parret om fundet. Kort efter at de havde modtaget hans brev, gik de ud med et stort opsat dementi i dagbladet Politiken.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN


Bøsserygtet kan være et vigtigt spor i jagten på kilden til BT's afsløring af den fortrolige skatteafgørelse. Rygtet vandrede videre til flere højtstående medarbejdere i Skatteministeriet, ligesom BT fik færten af det.

BT valgte ikke at trykke historien, fordi den ikke kunne bekræftes.

Livedækningen af dagens afhøringer i Skattesagskommisionen er slut. Du kan stadig læse dem her:Ønsker du at følge live-dækningen fra en mobilenhed så tryk her


 
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.