Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nej, tak til Hassan. Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt sender sin 13-årige datter ­Johanna på en privatskole, der direkte har afvist at modtage børn, der både har en anden etnisk baggrund og kommer fra økonomisk dårligt stillede forældre.

I april 2007 søsatte Københavns Kommune det stor­stilede projekt 'Skoler på X og Tværs', der havde til hensigt at sprede tosprogede børn fra fattige familier, og i den forbindelse var ledelsen på Ingrid Jespersens gymnaiseskole deltagere på en stor konference i Bella Centret.

Her blev alle privat­skoler konkret spurgt, om de ville kunne finde plads til en eller flere to-sprogede inden for de nærmeste år.

Betænkelige

Nu fortæller tidligere chef for integrationsområdet under børne-og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, Søren Hegnby, at skolens ledelse alligevel ikke ville give tilsagn om at afsætte pladser til formålet.

- Ingrid Jespersens gymnasieskole var meget aktive og hjælpsomme i forberedelsen af konferencen, men da det kom til stykket, og vi spurgte, om de kunne finde plads til to-sprogede, var de ikke med. Jeg mener, de var betænkelige i forhold til, at det er en lang venteliste, og de to-sprogede så skulle ind foran andre, ­siger Søren Hegnby.

Thorning kan sagtens få plads

Fem andre privatskoler meldte ellers positivt tilbage, at de godt kunne få plads til elever enten i skoleåret 2008-09 ­eller 2009 til 2010.

Helle Thorning-Schmidt henvendte sig sidste år for at få sin datter Johanna skrevet op til 8. klasse, og imodsætning til børnene med indvandrerbaggrund har ledelsen sagtens kunne finde plads til den 13-årige politikerdatter.

Faktum er nu, at der er én pct. indvandrere eller efterkommere på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

Rektor på Ingrid Jespersens Gymnasieskole Otto Strange Møller afviser, at skolen ikke vil have to-sprogede på skolen.

- Nu er de er vigtigt, du hører efter: Vi var ikke bare med i det projekt, vi var medarrangører og deltog i det.

Men hvorfor er I alligevel ikke interesserede i at få nogle to-sprogede børn på skolen?

- Det er ikke rigtigt. Der sker det, at kommunen trækker sig fra projektet, og kommunen vil ikke længere satse på projektet. Derfor kommer samarbejdet aldrig op at køre.

Hvorfor tror du, at Søren Hegnby fra kommunen siger noget andet så?

- Men det er ikke korrekt. Vi var klar til det hele. Det er kommunen, der stoppede projektet.

Søren Hegnby afviser den forklaring fuldkommen.

- Ingrid Jespersens skole meldte fra, før den konkrete del af projektet kom i gang, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ­Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg vil ikke gå ind som forælder og sige, hvad de skal på min datters skole, sagde hun i går.

Andre læser også