Helle Thorning-Schmidt er kommet i alvorlig modvind efter, at flere eksperter i dagens B.T. udtaler, at hendes mand Stephen Kinnock burde betale skat i Danmark.

Lige nu har han job i Schweiz, hvor han også betaler sin skat, der er langt lavere end i Danmark. Men i virkeligheden har han sine livsinteresser i Danmark og burde derfor betale skat i Danmark, mener tre af hinanden uafhængige eksperter.

Nu kan B.T. berette, at Stephen Kinnock selv i et i af sine yderst sjældne interviewes i Børsens magasin Pleasure 30. april 2009 selv åbent erkender, at familiens hus i København er hans hjem.

- Min familier er jo samlet på ét sted. Det er bare mig, der for tiden flytter rundt. Vores to døtre, Camilla og Johanna, er i en god god, lokal folkeskole, og vores hjem er helt aldeles her på Østerbro.

- Jeg nyder at komme hjem til vores base i København, som er et trygt og levende sted med megen familie og venner. Nu hvor jeg er fast hos World Economic Forum i Geneve, er jeg som regel aldrig mere end et par timers flyvetur fra Danmark, fortæller han i interviewet.

Stephen Kinnock startede jobbet som direktør for Europa og Centralasien i World Economic Forum den 1. januar 2009. Han forlod i starten af 2008 sit job for British Council i Skt. Petersborg, og her efter søgte han et par enkelt jobs i Danmark, inden han fik jobbet i Geneve.  Han vil dog ikke ud med, hvorfor han ikke fik job i Danmark.

- Jeg forlod Rusland i starten af 2008. Var en måneds tid i London for så at blive sendt til Sierra Leone for British Council.

Men jeg havde efterhånden været i organisationen i 12 år, så jeg følte, at det var på tide at se mig om efter noget andet. Og for at være helt ærlig, så ledte jeg efter en stilling i København.

Selvfølgelig for at være tættere på familien, men også fordi jeg trives rigtig godt her i landet, som jo er blevet mit hjem, sagde han i interviewet.

I sagen om golfspilleren Søren Hansen var det netop, fordi han havde sine livsinteresser i Danmark, at han blev gjort skattepligtig til Danmark.