Helle Thorning-Schmidts 13-årige datter skal gå på en privatskole på Østerbro. Dermed står partifællen Mette Frederiksen ikke alene om at fravælge folkeskolen.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har besluttet at tage sin 13-årige datter ud af en folkeskole på Østerbro og i stedet flytte hende til en privatskole. Efter sommerferien begynder datteren på Ingrid Jespersens skole i Nordre Frihavnsgade, som også ligger på Østerbro.

Helle Thorning-Schmidts to døtre går i øjeblikket på den offentlige skole, Strandvejsskolen, nær deres hjem, men den ældste datter har den seneste tid oplevet, at flere af hendes kammerater er gået ud. Næsten alle for at begynde på privatskoler, forklarer partiformanden til Ritzau.

- Det handler om, at 10 af hendes venner inden for to år har forladt skolen, og det er hun meget ked af, siger hun.

Derfor har familien besluttet, at hun skal tage 8. og 9. klasse på Ingrid Jespersen.

Spørgsmål: Har du overvejet at flytte hende til en anden offentlig skole?

- Selvfølgelig har jeg det. Men det er sådan, at nogle af hendes bedste venner skal begynde på Ingrid Jespersen, og det ville hun også meget gerne.

Ingrid Jespersen er en af Københavns mest eftertragtede privatskoler med lange ventelister. De elever, der begynder på skolen, har typisk stået på ventelisten i flere år. Helle Thorning-Schmidt siger imidlertid:

- Det ved jeg ikke. Jeg har bare skrevet hende op.

Rektor på skolen, Otto Strange Møller, siger, at ventetiden til de ældste klasser er mellem et halvt og halvandet år.

- Den her sag er fulgt til punkt og prikke, understreger han.

Tidligere på ugen kom det frem, at Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, også har fravalgt folkeskolen og placeret sin datter på Hareskovens Lilleskole. Det er hun blevet stærkt kritiseret for, fordi hun tidligere har været fordømmende over for forældre, der sætter deres børn i privatskole.

Også politisk ordfører Henrik Sass Larsen har en datter, der går i privatskole.

/ritzau/