Lyt til artiklen

Som BT i dag kan fortælle, har Helle Thorning-Schmidt - ifølge Socialdemokraternes eget bogholderi -  afleveret bilag i strid med reglerne i sin første tid som partiformand.

Sagen kommer kort tid efter den netop overståede valgkamp, hvor Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt i et forsøg at fastholde regeringsmagten gentagende gange angreb Lars Løkke Rasmussens troværdighed og gjorde alt for at minde danskerne om Venstre-formandens mange bilagssager. Eksempelvis via den meget omtalte kampagne ‘hvem skal betale Løkkes regninger’, der blev lanceret inden valget.

Læs mere om sagen her:

Socialdemokratiets partisekretær Lars Midtiby afviser i et skriftligt svar over for BT, at påstanden skulle have noget på sig:

‘Alle refusioner i Socialdemokraterne foregår naturligvis efter reglerne, og samtlige regnskaber er gennemgået og godkendt af en statsautoriseret revisor. Derfor kan jeg overhovedet ikke genkende de påstande, BT fremfører, og som BT ikke har ønsket at fremlægge dokumentation for,’ skriver partisekretæren bl.a. til avisen.

Men BT kan i dag fremvise et internt brev fra bogholderiet til den daværende Socialdemokratiske folketingsgruppe, hvor man protesterede over udbetalinger af de fem Thorning-bilag. Her står, at ‘bilagene ikke er i overensstemmelse med Den Socialdemokratiske Folketingsgruppes vedtægter og ej heller Folketingets regler for gruppestøttemidler’.

Her er bogholderiets brev, der viser, at der var protester over Helle Thorning-Schmidts bilag. Bjarne Corydon har skrevet under på at have modtaget det.
Her er bogholderiets brev, der viser, at der var protester over Helle Thorning-Schmidts bilag. Bjarne Corydon har skrevet under på at have modtaget det.
Vis mere

Erklæringen var adresseret til den nu nyudnævnte næstformand i Socialdemokratiet, Bjarne Corydon, der dengang lige var blevet forfremmet fra politisk-økonomisk rådgiver til stabschef hos Socialdemokraterne. Det fremgår i øvrigt af erklæringen, at Corydon har skrevet under på at have modtaget den den 28. februar 2006.

BT forsøgte at konfrontere Bjarne Corydon ved Socialdemokratiets ekstraordinære kongres i Falkonersalen søndag, hvor Helle Thorning-Schmidt takkede af som formand.

Bl.a. ville BT gerne vide, hvorfor Socialdemokratiet afviser, at det er ikke er noget i påstanden om, at det daværende bogholderi ikke har villet godkende Helle Thorning-Schmidts bilag, når det tydeligt fremgår af et brev, som Bjarne Corydon har underskrevet.

Vi er - som du nok ved - i gang med en bilagshistorie, som jeg gerne vil spørge dig til...

»Det er Lars Midtiby (partisekretæren, red.), der kommenterer det, siger Bjarne Corydon og begynder at gå væk og ind i salen, hvor han kan mænge sig med andre mennesker. BT følger efter.

Vi har ellers et dokument, som du har skrevet under på, som jeg gerne vil have dig til at kommentere…

»Det er Lars Midtiby, der kommenterer det.«

Bogholderiets, som ifølge BT’s oplysninger, på daværende tidspunkt skulle have bestået af en højt respekteret og erfaren bogholder, protester blev i sidste ende overhørt, og Helle Thorning-Schmidt fik med ledelsens velsignelse godkendt bilagene. Det skete ved, at partiets daværende næstformand Jan Petersen skrev dem under.

Læs mere i BT i dag eller læs alle detaljer i BT PLUS lige her: