Samarbejdet mellem Frankrig og Danmark skal styrkes, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt efter mødet med den franske præsident, Francois Hollande.

Fremtiden vil byde på et øget samarbejde mellem Frankrig og Danmark.

Det er meldingen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter hun onsdag eftermiddag mødtes med den franske præsident, Francois Hollande, i Paris.

- Det var et rigtig godt møde. Vi fik lejlighed til at tale om, at forholdet mellem Danmark og Frankrig kan fornys og forbedres. Det sætter vi for os for at gøre nu, siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske Nyhedsbureau.

- I de næste par år kommer der en ny europæisk virkelighed, hvor vi i fællesskab skal kæmpe os fri af krisen og bruge hinanden til at skabe mere vækst. Derfor vil vi også se et øget bilateralt samarbejde mellem Frankrig og Danmark, siger statsministeren, der blandt andet peger på grøn energi som et af de områder, hvor der vil være et styrket samarbejde mellem de to lande.

For et land som Danmark er det vigtigt at have et godt forhold til Europas kæmper, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt efter mødet.

- Jeg vil gerne have, at Danmark har et godt forhold til alle europæiske lande, men jeg skal ikke lægge skjul på, at det er vigtigt for os, at vi har et godt forhold til de tre store lande, Storbritannien, Tyskland og Frankrig, siger hun.

Den franske præsident og den danske statsminister benyttede blandt andet mødet til at diskutere de svære forhandlinger om EUs langsigtede budget. Samtidig diskuterede de det fælles, europæiske banktilsyn, der skal forhandles videre om på det kommende EU-topmøde og den forværrende situation i blandt andet Syrien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.