- I står uden for. I er et lille land, og du er ny. Vi gider ikke høre på dig, udbrød den franske præsident, Nicolas Sarkozy, da han ifølge avisen Financial Times irettesatte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under EU-topmødet i sidste uge.

I en større baggrundsanalyse refererer avisen, hvordan debatten mellem EU-lederne havde varet længe, og klokken var omkring 02 om natten, da ordene faldt. Men trods de verbale tæsk klappede den danske statsminister ikke i, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten nu.

Angiveligt svarede hun den magtfulde franskmand igen.

- Der er ingen grund til at blive så ophidset, replicerede den danske statsminister og fastholdt pointen, som havde irriteret franskmanden:

Et kompromis om traktatændringer burde kunne findes mellem alle 27 EU-lande og ville være at foretrække frem for en snæver aftale mellem de 17 euro-lande.

LÆS MERE:
 

Thornings modsvar nåede dog aldrig spalterne i Financial Times, som kun beskrev Sarkozys arrigskab og efterlod et indtryk af, at Danmark ikke tages alvorligt, når de europæiske regeringschefer mødes.

Helle Thorning-Schmidt vil ikke selv referere, hvad der præcis blev sagt på mødet. Men hun bekræfter, at bølgerne gik højt ved forhandlingsbordet den nat.

LÆS OGSÅ: 

- Jeg vil ikke referere, hvad der bliver sagt på vores lukkede møder. Sådan gør vi ikke. Men når man sidder til kl. 5 om natten, er man naturligvis ikke enige hele vejen igennem. Der gives nogle kommentarer, men der gives også nogle kommentarer tilbage. Sådan er det på sådan et møde, siger Helle Thorning-Schmidt til Jyllands-Posten