Statsminister Helle Thorning-Schmidt kalder det »rigtigt godt«, at finansminister Bjarne Corydon sendte en SMS til kabinepersonalet i SAS midt under forhandlingerne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker fuldt og helt op om sin finansminister, Bjarne Corydon (S), der lagde pres på fagforeningen for kabinepersonalet i SAS, CAU, for at få dem til at acceptere en plan om lavere løn og mere arbejde for at redde flyselskabet.

Det skriver B.dk.

Bjarne Corydon sendte personligt en SMS til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, midt under forhandlingerne.

- Jeg opfatter det som hans pligt at gøre opmærksom på præcis, hvordan tingene stod der søndag og mandag. Vi var meget bekymrede for SAS. Det var sidste chance, og vi var meget bekymrede for de mange arbejdspladser, der er tale om her. Så jeg synes, det var rigtig godt, at han gjorde det fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren vil dog ikke svare på, om hun på forhånd vidste, at finansministeren ville sende SMSen.

Fagforeningen betragter SMSen som utidig politisk indblanding i lønforhandlingerne, og Dansk Folkeparti har på grund af SMSen kaldt Bjarne Corydon i samråd i Folketinget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.